Sök
Stäng denna sökruta.
kisel hår

Kosttillskott för tjockare hår – så funkar det

Dela inlägget

Kosttillskott för hår är ett populärt sätt för att få tjockare hår. Visst är det smidigt att tabletter kan få håret att bli fint, långt och tjockt? Många funderar på hur hårtillskott funkar och om det faktiskt kan hjälpa håret att växa. Vi är här för att hjälpa er med begrepp, olika vitaminers funktion i kosttillskott och varför det är bra för håret.

Funkar kosttillskott för håret?

För att ens hår ska kunna stärkas av ett kosttillskott behöver man äta det regelbundet. Oftast är det en tablett om dagen, men det varierar mellan olika sorter. Att det funkar finns det mycket som tyder på, bland annat kunskap om biotin som är en av de viktigaste ingredienserna i tabletter för håret.

Vad innehåller hårtillskott?

Biotin, zink och mineraliskt kisel är tre värdefulla ingredienser i ett kosttillskott om du vill förbättra hårets kvalité. Men vad gör vitaminerna och mineralerna för skillnad egentligen?

tillskott-har-innehall

Biotin i kosttillskott för hår

Den viktigaste B-vitaminen för starkt hår är biotin, även kallat B7. Det har egenskaper som motverkar att håret faller av och blir tunt samtidigt som det hjälper både hud och naglar att behålla spänst och styrka. Biotin finns i en del mat, bland annat avokado, ägg och havregryn. Det är inte särskilt vanligt att ha brist på vitaminen och ett tillskott av B7 ger dig bara nytta i form av extra starkt hår och naglar som blir längre.

Kisel i kosttillskott för hår

Det näst vanligaste grundämnet på jorden, kisel, finns i nästan allting. I kroppen används kislet vi får i oss genom kosten för att stärka bindväven runt muskler och organ. Kisel är också en grund till att kollagen kan bildas, och det är därför det kan stärka håret. Vid håravfall kan hårtillskott med kisel hjälpa hårrötterna att bygga upp en bra struktur.

Annons för Original Silicea kapslar

Kisel i kosttillskott för hår

Att ha brist på zink kan leda till håravfall eller sämre hårkvalité. Att kombinera zink och biotin i ett kosttillskott är effektivt eftersom zink får B-vitaminen att aktiveras och kan därmed påverka hårväxten positivt.

Zink påverkar inte bara håret, det kan också bidra till fastare hud och starkare naglar. Dessutom är zink bra för synen och immunförsvaret. Huden är det organet som innehåller mest zink i vår kropp och eftersom hårets rötter sitter i huden påverkas hårväxten av hur huden mår.

tjockt-har-kosttillskott

Får man tjockare hår med kosttillskott?

Flera studier visar att håret kan bli både tjockare och längre med hjälp av rätt kosttillskott innehållande viktiga vitaminer, mineraler tillsammans med mineraliskt kisel.. Inte konstigt med tanke på att många inte får i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler för att håret ska växa bra utan hårtillskott.

Varför ska man äta hårtillskott?

I en redan stressad vardag kan det vara svårt att hinna äta bra och näringsrik mat. Det bästa sättet att få i sig vitaminer och mineraler är genom maten vi äter, men det är inte alltid det lättaste. Du som äter en ensidig kost eller av någon anledning har brist på viktiga vitaminer och mineraler kan uppleva skört hår och naglar och torr hy. Vid vitaminbrist är det nämligen inte hårväxt och fina naglar som prioriteras av kroppen när det kommer till att hålla organen i schack. Den näringen du får i dig används till de viktigaste funktionerna för att du ska fortsätta vara frisk.

Om man har brist på någon vitamin kan kosttilllskott göra susen och du som vill få tjockare hår kan med fördel äta kosttillskott för håret som en del i din dagliga rutin. Efter några månader kan det ge synliga resultat på hår, hud och naglar.

Vilket kosttillskott är bäst för håret?

Vilket kosttillskott som får håret att växa är individuellt. Det finns många olika tabletter för tjockare hår och så länge de innehåller de viktigaste vitaminerna och mineralerna kan vi rekommendera dem. Det unika med Original Silicea kosttillskott är att de innehåller kisel. Det är ett av jordens vanligaste grundämnen, som hjälper till i kollagenproduktionen. Kollagen behövs för att hårväxten ska fungera bra, samtidigt som ett tillskott av kollagen kan ge oss finare hud och naglar.

Kosttillskott för hår, hud och naglar

Visste du att hår, hud och naglar har många gemensamma näringsbehov för optimal funktion? Det är därför man smidigt kan skapa kosttillskott som påverkar alla tre områden på samma gång. Både hår, hud och naglar blir extra ompysslade från insidan om de får en boost på kisel, zink och biotin.

Original Silicea är ett kosttillskott som innehåller just kisel, zink och biotin. Om du äter kapslarna regelbundet i några månader kan du märka stor skillnad. Bland annat kan du få tjockare och starkare hår, du kan också slippa sköra naglar och bibehålla en ung hy med färre rynkor.

Är kollagen bra för håret?

Kollagen är proteinet i huden som stärker bildning av hår och naglar. När man är ung har man en större kollagenproduktion i kroppen till skillnad från när man blir äldre. Det är bland annat därför man får rynkor på huden när åren går. Ett kollagentillskott kan definitivt påverka hårväxten eftersom att huden, där hårrötterna sitter, blir starkare. En stark och näringsrik vävnad i huden orkar producera starkare hårstrån och därför kan du slippa torrt hår och spröda hårstrån.

Kosttillskott med kollagen är bra för dig som inte får i dig allt i din kost, om du till exempel är vegan. Det är också bra om du har problem med leder eller om du helt enkelt vill hålla din hy ung och fräsch. Original Silicea Kollagen Plus innehåller de fantastiska ingredienserna kisel och hyaluronsyra som kan påverka både hår, hud och naglar positivt.

harvaxt

Så funkar hårväxt

Många tycker att håret växer för sakta och har också problem med håravfall eller tunt hår. Trots att hårväxt är en väldigt komplex funktion i kroppen går den att påverka. Men först kan det vara bra att veta lite om hur håret på huvudet växer.

Tre faser

Det finns tre faser som man brukar prata om när det kommer till hårväxt. När ett hårstrå bildas och växer befinner det sig i den första fasen. Här är det viktigt att håret har tillgång till näringsämnen som biotin och zink, men även kollagen som stadgar upp håret.

När hårstrået har växt så långt det kan kommer det hamna i en mellanperiod innan det faller av. Den andra fasen innebär alltså att hårsäcken drar ihop sig. Tillslut kommer det in i sista fasen där det inte längre växer. När det har slutat växa kommer det så småningom att falla av, vilket märks tydligt när du borstar håret eller när du duschar.

Det är helt normalt och faktiskt tänkt att du ska tappa ca 100 hårstrån om dagen. Bli inte besviken om hårborsten blir helt hårig efter en borstning, det är ju faktiskt helt naturligt. Om håravfall blir ett större problem kan kosttillskott för hår vara ett alternativ för att återfå normal hårfunktion igen.

b-vitamin-naringsrik-mat-har

Så funkar kosttillskott för håret

Nu när du vet hur håret växer kan det vara enklare att förstå hur näringsrika tillskott kan påverka håret. Och visste du att supervitaminen biotin som är jättebra för håret finns i ägg och avokado?

Vitaminer och mineraler för håret

Precis som när du äter vitaminrik mat tar kroppen upp näringen från kosttillskott i tunntarmen. Därifrån transporteras näringen till kroppens olika organ. Brist på vitaminer kan ge många fysiska och psykiska symptom, däribland håravfall, sämre hårväxt eller mer allvarliga sjukdomar. B-vitamin som finns i tabletter och tillskott för håret har små depåer i kroppen som bör fyllas på varje dag för att inte riskera att du får brist av någon vitamin. Eftersom B-vitaminer är vattenlösliga försvinner de ut med urinen och är svåra att överdosera.

När ser man skillnad på håret?

Vid användning av Original Silicea kan man märka resultat som tjockare, längre och starkare hår efter några månader. Det varierar såklart mellan olika individer. Om man haft brist på någon vitamin eller mineral som gynnar hårväxten kommer man troligtvis att se tydligare resultat än om man tar ett kosttillskott trots att man redan äter näringsrik mat och får i sig vitaminer på så vis. Vi rekommenderar att man äter kapslarna dagligen under minst 2-6 månader innan ett synligt resultat kan märkas.

Växer allt hår på kroppen med kosttillskott?

Nej, tack och lov! Håret på huvudet växer med en helt annan teknik än håret på benen, i ansiktet eller vid intima områden. Du kan äta kosttillskott för håret i lugn och ro, utan oro för att armhåret plötsligt blir flera centimeter längre.

kosttillskott-gravid-ammar

Kan man äta kosttillskott för håret när man är gravid eller ammar?

Eftersom amning eller graviditet ofta är en orsak till förändrad hårväxt är det vanligt att man vill börja äta tabletter för håret under de perioderna. Det finns ingen studie som visar att det skulle vara farligt när man ammar eller är gravid, men rådfråga alltid din barnmorska innan du tar ett beslut om kosttillskott.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen