Festmat, godsaker och IBS-besvär är ingen rolig kombination. Här är knepen för en glad påskmage!

Halsbränna, uppblåsthet, gaser, sura uppstötningar, diarré och kramper – magproblem som lätt kan uppstå när du byter matvanor, i synnerhet under påskhelgen. Här är tre tips för att må bra och njuta mer i påsk:

1. Smarta val
Underlätta för magen – det finns många knep att ta till. Älskar du påskmust? Magen får hantera mindre kolsyra om du låter must, öl och mineralvatten bubbla av sig lite innan du dricker. Ät på fasta tider och undvik allt för mycket småätande är ett annat knep, precis som att ta mindre av mat som innehåller mycket lök.

2. Promenera
En promenad efter påskbordet underlättar för matsmältningen. Så enkelt som en halvtimmes promenad räcker och hjälper dessutom för en jämn blodsockernivå. Din påskmage blir gladare, du känner dig mindre däst och ny energi kommer som en bonus!

3. Silicea Mag-tarm: Snabb, skonsam och effektiv hjälp
Njut mer av högtiden! Silicea Mag-Tarm är en effektiv hjälp vid halsbränna, gaser, diarré, uppblåst mage och IBS-relaterade besvär. Helt utan tillsatser och godkänd för tillfälliga och kroniska mag-tarmproblem. 

Kiselgelen i Silicea Mag-Tarm fungerar som en svamp som suger upp främmande substanser. På grund av sin porösa struktur och den fysikaliska bindningsförmågan är den helt idealisk för att suga upp gifter och andra irriterande substanser i tarmen. Samtidigt återställer Silicea Mag-tarm magens naturliga funktion och lägger sig som en skyddande hinna, lindrar smärtan och skyddar magens slemhinnor.

– Vid akuta besvär, börja med en hög dos. Två dosmått eller dospåsar tre till fem gånger per dag. Tas mellan måltiderna och om det behövs före sänggående.

Läs även: Silicea Mag-Tarm är godkänd som effektiv behandlingsmetod vid IBS

Om du för påskens läckerheter fattat tycke
Ätit och druckit allt för mycke’
Magen full av plågor
Bränns som heta lågor
Silicea hjälper stackars magen
På minuten räddar den påskdagen! ?