Sök
Stäng denna sökruta.
naturligt pigg

Bli pigg: 5 naturliga tips som ger mer ork och energi

Dela inlägget

Under vinterhalvåret är det vanligt att känna sig trött och orkeslös- men det finns flera naturliga sätt för att få mer energi i vardagen. Vill du bli pigg? GLYC har tipsen!

Mörkt ute när du går hemifrån, mörkt ute när du kommer hem. Kylan och bristen på solljus – inte så konstigt att du lätt kan tappa lust, ork och energi under vinterhalvåret. Huvudregeln när du är trött är såklart att se till att få ordentligt med sömn. Men det finns fler vardagsknep du kan komplettera med!

tjej vinter vantar

1. En kort lunchpromenad

Lite frisk luft och raska steg på lunchen gör att du snabbt rensar tankarna och får ny energi. Ibland räcker det med bara några minuters promenad. Måsten, prestationer och negativa tankar suger också energi. Komplettera då promenaden med de här tre enkla knepen för att koppla av i sinnet och du får dessutom en positiv inställning till dagen.

2. Naturlig glädje och energi

En daglig dos av fysisk aktivitet, goda rutiner för sömn och en näringsrik kost – grunden för mer ork och energi. Men under perioder av trött- och orkeslöshet kan vi behöva komplettera kosten med tillskott. Exempelvis D-vitamin (även kallat ”pigg-vitaminet”) får vi som bor i Norden inte alls får upp från solen under vinterhalvåret.

GLYC POSITIVE MOOD innehåller saffran som bidrar till att bevara känslomässig balans och positiv sinnesstämning. Safranal som finns i saffran balanserar och normaliserar stämningsläge, sömn och aptit. GLYC innehåller också D-vitamin, samt B-vitamin och Magnesium (som bidrar till att minska trötthet och utmattning).

sova

3. Skippa sockerkickarna

En bulle, kaka eller chokladbit känns lockande när energin börjar dippa. Du får snabbt energi av sockerkicken, men efter en topp kommer en dal – och du blir ännu tröttare! Naturliga mellanmål hjälper dig att hålla en jämnare energinivå. Långsamma kolhydrater – nötter, bananer, rågbröd, ett hårdkokt ägg eller kvarg är exempel på smarta mellanmål som ger naturlig energi.

4. Ta en kalldusch

När du duschar på morgonen – avsluta med att duscha några sekunder i kallt vatten. Det sätter igång blodcirkulationen och gör dig genast pigg. Visste du också att det finns en anledning till varför många sjunger i duschen? Vi gör det av ren reflex, men många menar att det faktiskt sker undermedvetet för att vi ska slappna av och få ny energi.

5. Sätt på musik som gör dig glad

En så enkel sak som att sätta på upplyftande musik gör att du blir glad på nolltid! Dessutom kan några minuters dans också göra underverk och släppa på spänningar. Så varför inte komplettera tråkiga vardagssysslor som tvätt och städ med glad musik och några minuters svängom? Helt klart värt ett försök tycker vi! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen