Sök
Stäng denna sökruta.
Kvinna med friskt hår

5 tips för friskt hår

Dela inlägget

Långt, kort, tjockt eller tunt hår – det är alltid viktigt att veta hur du ska ta hand om ditt hår.

Håret reflekterar din personlighet och stil och vill du behålla din naturliga färg och tjocklek även i äldre dagar är det viktigt att vårda ditt hår med omsorg.

Ta del av våra bästa tips för ett friskare och starkare hår!

1. Tvätta inte håret för ofta

Tvättar du ditt hår med schampo varje dag? Detta kan faktiskt göra mer skada än nytta. Att tvätta håret med schampo för ofta torkar ut hårbotten och gör det svårare för håret att behålla sina naturliga oljor och mineraler. Vi rekommenderar istället att du tvättar håret max en till två gånger i veckan. I början kan detta självklart bidra till att håret känns flottigt och smutsigt, men håll ut! Efter bara ett par veckor kommer håret anpassa sig och känns både fräschare och friskare. Tänk även på att använda schampo som bevarar håret, tips på bra schampo hittar du här!

2. Regelbunden inpackning är nyckeln

Visste du att det bara är en myt att du ska schamponera håret innan du lägger i balsam? Vårda istället ditt hår med balsam eller inpackning regelbundet, balsam hjälper dig både skydda och återfukta håret. För ännu bättre resultat, testa att byta ut balsamet mot en äggula, detta ger håret en riktig proteinbomb och mängder av mineraler som stärker håret.

3. Ta det lugnt med värmen

Försök att inte utsätta håret för onödig värme. Detta gäller allt från att tvätta håret i för varmt vatten till att överanvända värmeverktyg som hårfön och plattång. Tänk även på att inte sitta direkt i solen utan att skydda dig. Värme har en tendens att torka ut hårbotten och bidrar till skört hår och kluvna toppar. Dessutom kan det påverka både tillväxt och styrka. Försök därför tvätta håret i kallt eller ljummet vatten, ha på dig hatt i solen och använd värmeskydd när du stylar ditt hår.

4. Var rädd om ditt blöta hår

Att gnugga ett blött hår med handduk kan vara en av de största orsakerna till skadat hår. När håret är blött är det mycket skört och därför är det viktigt att vara försiktig och inte för våldsam. Är du inte varsam med ditt hår när det är blött kan detta bidra till skadat hår med kluvna toppar. Tänk på att skaka av så mycket fukt du kan för att sedan försiktigt torka håret i samma riktning som det växer.

5. Glöm inte skägget killar!

Att styla och få skägget att växa är inte det enklaste, men ännu svårare är det att vårda och hålla det friskt. Skägg behöver både regelbunden schamponering, inpackning och trimning för att hålla sig fräscht och rikt på näring.

Nu har du tagit del av några grymma tips på hur du kan hålla ditt hår friskt och fräscht.

Ett hälsosamt hår smittar av sig på din övriga hälsa, så glöm inte ta hand om dig själv! Inkludera gärna vitaminer och kosttillskott som bidrar till friskare hår från insidan, skönhet kommer inifrån och med en kapsel Original Silicea bibehåller du ett friskt och starkt hår. Läs mer om Silicea HÄR.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen