Sök
Stäng denna sökruta.
tunt hår tips

7 tips för att undvika kluvna hårtoppar

Dela inlägget

Vi har tidigare nämnt att håret behöver mest vård under vintern. Det är då håret är som skörast, lätt tappar lyster och upplevs som glanslöst. Har du problem med torrt, slitet hår och kluvna hårtoppar? Läs vidare och se om du utsätter håret för någon av dödssynderna i vardagen.


1. Borsta inte håret när det är blött
Håret är som känsligast när det är blött, och ett vanligt misstag är att borsta det då. Borsta igenom håret innan du duschar istället, eller när det har självtorkat.

2. Dra ner på schamponeringen
Schampo torkar ut håret, men behövs för att rengöra hårbottnen. En vanlig dödssynd för håret är dock att överdriva med schampo. Tänk mer balsam och mindre schampo, särskilt i vintertider. Placera balsamet i jämnhöjd med öronen och arbeta neråt. Glöm inte hårinpackning 1-2 gånger i veckan!

3. Krama istället för att gnugga
Efter dusch är första tanken att gnugga håret torrt med handduken. Gör inte det! Det sliter enormt på håret och orsakar dessutom friss. Krama ur vattnet med händerna istället.

4. Ta det lugnt med värmestylingen
Att värmestyling sliter på håret är allmänt känt. Mest skonsamt för håret är såklart att låta det självtorka, men behöver du ändå föna; glöm inte värmeskydd!

5. Klipp 1-2 cm ovanför den kluvna hårtoppen
Kluvna hårtoppar kryper uppåt för att sedan gå av igen och igen. Alltså har det ingen effekt att klippa om man inte får bort allt det slitna. Att toppa håret regelbundet är också A och O. Var åttonde vecka brukar rekommenderas, innan de slitna hårtopparna hunnit kluva sig och krypa upp för mycket.

Läs också: Då behöver hår, hud och naglar extra vård

 

6. Vårda med olja
Det går aldrig att reparera en kluven hårtopp. Men när längderna är nyklippta kan du förebygga att de kommer tillbaka. Investera i en grym hårolja, Moroccan oil är Silicea-kontorets favorit.

7. Bygg upp håret inifrån
Det är mycket du kan göra själv för ett starkt och friskt hår. Men ibland behövs lite extra hjälp på traven. Upplever du trots yttre vård ett torrt, sprött och livlöst hår – prova Original Silicea.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen