Välj sida

Ta hand om din mage

När du väljer produkter i Silicea-serien så väljer du djurvänliga, veganska och miljömedvetna produkter som är 100% naturliga, Fria från konserveringsmedel och tillverkade i de finaste områdena (Black Forrest) i Tyskland. Silicea serien innehåller ren mineralisk kiselgel och inga tillsatser – det gör den värlsunik. Kiselt i alla produkter i Silicea-serien kommer från Schwarzswald/the black forrest som är mycket välkänt för sin unika sand (kiselsand). Alla produkter är fria från konserveringsmedel. Fokus i Silicea-serien är att alla produkter har unika indikationer  med dokumeterad  har effekt. Silicea tillverkas av Europas tredje största läkemedelsföretag i världen, Mibe i Tyskland, och har funnits i över 80 år.

Låt inte magen bestämma

Låt inte magen stoppa dig. Uppblåst och svullen mage, IBS eller halsbränna. Magont är jobbigt och det är tråkigt att säga nej till det du vill göra. Ha inte ont i magen. Testa Silicea Mag-Tarm – en naturlig kiselprodukt som lindrar magproblem. Då kan du fortsätta göra det du vill göra. Utan att ha ont i magen. Silicea Mag-Tarm kan användas både tillfälligt och långsiktigt och är så skonsam att även barn kan använda det.


DET MÄRKS NÄR DU TAR HAND OM DIG MED SILICEA – NÄRING INIFRÅN SYNS PÅ UTSIDAN

En krånglande mage ställer till det i vardagslivet. Det kan vara psykiskt påfrestande att lida av magont utan att förstå orsaken till det. Anette Berglind, hälsocoach, hjälper många att komma underfund med och behandla sina magbesvär. Här ger hon sina bästa tips. Ont i nedre delen av magen, svullen mage efter måltid eller plötsligt akut behov av en toalett? Det finns många olika orsaker och symtom som gör att din mage krånglar. Anette Berglind, hälsocoach, möter dagligen patienter med mag- och tarmbesvär i sitt arbete på Integrativa kliniken.

När magen inte fungerar kan det ofta kännas omöjligt att fokusera på annat. Matsmältningssystemet är en viktig funktion i kroppen och problem med magen får lätt stor negativ inverkan på livskvalitén och psyket.

Om du upplever kramper, smärtor eller andra symtom från magen kan det ha många olika orsaker, både hos kvinnor och män. Kanske har du mer ont i övre delen av magen? Vi reder ut vad dina problem med magen kan bero på och vilken behandling som hjälper många.

Silicea Mag-Tarm kiselgel

Effekten är vetenskapligt bevisad

Ett stort antal studier och vetenskapliga undersökningar lämnar knappast något tvivel om att kisel föreningarnas effektivitet och goda resultat när det gäller behandling av både akuta- och kroniska mag-tarmproblem likaså vid matsmältningsbesvär och IBS-symtom.

Förbättring av matsmältnings-besvär.

Kiselsyrans effektivitet avseende matsmältningsbesvär (Messerich.J.)​
1 %
Uppblåsthet
1 %
Tryckkänsla
1 %
Mättnadskänsla

Så här fungerar kiselgel

Den aktiva ingrediensen i Silicea Mag-Tarm är kiseldioxid/kiselsyra. Kiselsyra består av mineralen silica (Si) tillsammans med syre och vatten. Kiselsyragel har en otroligt hög bindningskapacitet och kan adsorbera patogener och deras gifter.  Detta innebär att patogenerna och dess gifter binds genom en helt fysikaliskt process i mag-tarmkanalen och transporteras sedan ut den naturliga vägen.  De olika mag-tarm besvären lindras eller försvinner helt. 

Tack vare att kiselgelen även kan binda gaser så fungerar den även utmärkt när man vid gaser och uppsvälld mage. 

mode of action kiselgel
  • är en av de största komponenterna i kollagen, hudens bindväv. Ämnet ser till att hårsäckarna får leverans av alla viktiga mineraler vilka är nödvändiga för normal hårväxt och vitalitet. Läs mer på här
  • har en avgörande betydelse för hela kroppen, främjar mineralbalansen mellan kalcium och magnesium, som i sin tur hjälper till att upprätthålla hormonbalansen. En obalans i de kvinnliga könshormonerna är en av de största enskilda faktorerna bakom håravfall och tunt hår – vanligt i samband med klimakteriet.
  • kan fungera som ett utmärkt komplement i “kampen” mot mild till måttlig akne.
  • är ett bra tillskott för avlägsnande av gifter som uppstår till följd av matsmältningen