Välj sida

Silicea Mag-Tarm

En  världsunik kiselgel   godkänd för behandling av akuta
och kroniska mag-tarmbesvär samt IBS-symtom

Unik kisel för mage och tarm

När du väljer produkter i Silicea-serien så väljer du djurvänliga, veganska och miljömedvetna produkter som är 100% naturliga, Fria från konserveringsmedel och tillverkade i de finaste områdena (Black Forrest) i Tyskland.

Silicea serien innehåller ren mineralisk kiselgel och inga tillsatser – det gör den värlsunik. Kiselt i alla produkter i Silicea-serien kommer från Schwarzswald/the black forrest som är mycket välkänt för sin unika sand (kiselsand). Alla produkter är fria från konserveringsmedel. Fokus i Silicea-serien är att alla produkter har unika indikationer  med dokumeterad  har effekt.

Silicea tillverkas av Europas tredje största läkemedelsföretag i världen, Mibe i Tyskland, och har funnits i över 80 år.

För mage och tarm

Kiselgelen i Silicea Mag-Tarm lägger sig som en tunn skyddande hinna på mag-tarmslemhinnorna.Där den lugnar och absorberar toxiner och patogener.

Dokumenterad effekt

Flertalet randomiserade, dubbel-blind, kontrollerade studier har gjorts på produkter innehållande kiselgel.

Enkel att ta

Det finns dospåsar som är enkla att alltid ha till hands när akuta problem uppstår. Flaskan är bra att ha hemma i kylskåpet.

100% naturlig och fri från konserveringsmedel

innehållet består endast av ren kisesyra och vatten - ingenting annat. Detta gör kiselgelen i Silicea Mag-Tarm världsunik.

Kiselsyra

Kiselsyran i Silicea Mag-Tarm främjar en god matsmältning

Absorberar toxiner

Kisel har en unik förmåga att absorbera upp till 300 gånger sin egen vikt. 

Förbättring av matsmältnings-besvär.

Kiselsyrans effektivitet avseende matsmältningsbesvär (Messerich.J.)​
1 %
Uppblåsthet
1 %
Tryckkänsla
1 %
Mättnadskänsla

Så här fungerar kiselgel

Den aktiva ingrediensen i Silicea Mag-Tarm kiselgel är kiseldioxid/kiselsyra. Kiselsyra består av mineralen silica (Si) tillsammans med syre och vatten. Kiselsyragel har en otroligt hög bindningskapacitet och kan adsorbera patogener och deras gifter.  Detta innebär att patogenerna och dess gifterr binds genom en helt fysikaliskt process i mag-tarmkanalen och transporteras sedan ut den naturliga vägen.  De olika mag-tarm besvären lindras eller försvinner helt. 

Tack vare att kiselgelen även kan binda gaser så fungerar den även utmärkt när man vid gaser och uppsvälld mage. 

mode of action kiselgel
forskning

Effekten är vetenskapligt bevisad

Ett stort antal studier och vetenskapliga undersökningar lämnar knappast något tvivel om att kisel föreningarnas effektivitet och goda resultat när det gäller behandling av både akuta- och kroniska mag-tarmproblem likaså vid matsmältningsbesvär och IBS-symtom.

Visste du det här om kisel?

  • är en av de största komponenterna i kollagen, hudens bindväv. Ämnet ser till att hårsäckarna får leverans av alla viktiga mineraler vilka är nödvändiga för normal hårväxt och vitalitet. Läs mer på här
  • har en avgörande betydelse för hela kroppen, främjar mineralbalansen mellan kalcium och magnesium, som i sin tur hjälper till att upprätthålla hormonbalansen. En obalans i de kvinnliga könshormonerna är en av de största enskilda faktorerna bakom håravfall och tunt hår – vanligt i samband med klimakteriet.
  • kan fungera som ett utmärkt komplement i “kampen” mot mild till måttlig akne.
  • är ett bra tillskott för avlägsnande av gifter som uppstår till följd av matsmältningen

Att leva med IBS

Mer än var femte svensk lider idag av känslig tarm även kallad IBS. Vill du veta mer om IBS och vad man kan göra åt det gå en på levamedibs.se där du kan få råd och tips.

Silicea Mag-tarm

Silicea Mag-tarm är snabb, skonsam och effektiv hjälp vid de flesta magproblem. Oavsett om du är en av dem som ofta har problem med magen, eller bara då och då, så kan Silicea Mag-Tarm Gel vara lösningen på din eller din familjs magproblem. Silicea Mag-Tarm Gel har miljontals nöjda användare världen över.

Pin It on Pinterest