Sök
Stäng denna sökruta.
Sök
Stäng denna sökruta.

Bli järnpigg

Iron vital

Ett vegansk järntillskott skonsamt för magen med hög biotillgänglighetv. Rekommenderas till gravida, ammande eller fertila kvinnor, veganer, aktiva och idrottande människor samt växande barn.

Järnstark

Öka dina järnvärden

Naturligt

Med ingredienser som rödbeta

Skonsam

Retar ej magen

Bli järnpigg med Iron Vital​

Sedan mer än 50 år har Iron Vital hjälpt vuxna och barn som har problem med låga järnvärden. Iron Vital® är ett av läkemedelföretagets Anton Hübner absolut äldsta produkter och också den som förändrats minst under sin tid. Basen var redan för 50 år sedan rödbeta och äpple som man även då visste hade positiva hälsofördelar.

Iron Vital® F är ett naturligt järntillskott vid trötthet och utmattning. Mild och god smak baserat på rödbeta och äpple, skonsam för magen. 100% vegetabilisk utan konserveringsmedel. Rekommenderas till gravida, ammande eller fertila kvinnor, veganer, aktiva och idrottande människor samt växande barn. Finns även som Iron Vital F+, goda veganska tuggtabletter, lätta att ta med.

Rätt järnbalans

För lite järn i våra celler kan ge flera olika symtom som tex. yrsel, lätt att bli andfådd, huvudvärk, trött, orkeslös, svårt att koncentrera sig även öronsus kan förekomma.

100% vegetabilisk

100% vegetabilisk utan konserveringsmedel. Rekommenderas till gravida, ammande eller fertila kvinnor, veganer, aktiva och idrottande människor samt växande barn.

Smaken är viktig

Iron Vital har vunnit smaktest på att vara den godaste järndrycken. 97% valde iron Vital som sin favorit.

Skonsam

Supergoda, tuggvänliga järntabletter där järnet ligger omslutet i ett hölje som innebära att järnet frisläpps först i tunntarmen så att även tabletterna blir lika lika snälla skonsamma för magen.

Så mycket mer än bara järn

Upptäck rödbeta, körsbär, äpplen och olika örters positiva hälsofördelar i en välsmakande järndryck, samtidigt som du effektivt fyller på dina järndepåer.

Järn- ger energin i livet
Känner du dig ofta trött och utmattad? Detta kan vara signaler på att du lider av järnbrist och har låga järnvärden. Detta spårämne spelar en vital roll i produktionen av röda blodkroppar och i att transportera syre genom blodet runt om i kroppen. Iron VITAL F flytande järndryck ger dig en fruktsmakande tillskott till de tillfällen i livet då man behöver tillföra extra järn till kroppen. Till exempel till gravida och ammande kvinnor, kvinnor som har rikligt menstruation, vegetarianer och veganer och för atleter och aktiva människor som tränar. Iron Vital innehåller järn i en bivalent form, som är väldigt lätt för kroppen att ta upp. Samtidigt är järnet i Iron Vital väldigt skonsamt för magen och irriterar inte tarmslemhinnan.

Ett järntillskott med både järn och vitamin c
Iron VITAL F flytande järntillskott. Det livsnödvändiga spårämnet järn är nödvändigt för att producera röda blodceller, och för att transportera syre till alla organ i kroppen samt till dina muskler. Järn är också en viktigt byggsten i en hel del enzymer som kontrollerar cell metabolismen. C-vitaminen i Iron Vital är tillförd extra för att öka upptaget av järn ytterligare.

Grundämnet Järn behövs till de flesta av kroppens funktioner

De röda blodkropparnas uppgift i kroppen är att transportera syre som kommer från luften vi andas in till alla delar i vår kropp. Syret i blodkropparna behövs till flesta av vår kropps funktioner. Energiproduktionen, ämnesomsättning och blodbildning. Om vi har för lite järn eller som det också kan kallas, blodbrist våra celler kan de ge flera olika symtom som tex. yrsel, lätt att bli andfådd, huvudvärk, trött, orkeslös, svårt att koncentrera sig även öronsus kan förekomma. Järn är ett grundämne som behövs i alla kroppens celler. Bland annat är det en viktig beståndsdel vid bildningen av röda blodkroppar och utan tillräckligt med järn uppstår anemi (blodbrist) vilket påverkar vår livskvalitet negativt. Eftersom järn behövs i kroppens alla celler kan symptom på järnbrist uppstå redan innan blodbrist hunnit utvecklas, något som inte alltid syns på blodvärdet.