Sök
Stäng denna sökruta.
Sök
Stäng denna sökruta.

Caring Swedish Skincare

BI-PRO

Omsorgsfull svensk hudvård BI-PRO är en hudvårdsserie där fokus ligger på omtanke till naturen med tydlig funktion, effekt och omtanke.

Stor som liten

Lika skonsamt för alla

Naturligt

Caring Swedish Skincare

Nöjda användre

En väl beprövad produkt

Kärleken till naturen

Det började med en bikupa.

Bakom BI-PRO hudvård står farmaceuten, produktutvecklaren och dåvarande biodlaren Dan Magnusson, en passionerad älskare av både natur, djur och naturmedicin. Intresset för bin och biodling tog sin början år 1986. Med tiden växte hans biodlingsintresse till över 100 bikupor spridda över Halland. Dan insåg vikten av bin för vår natur och biologiska mångfald. En värld utan bin är en värld utan mat, eftersom dessa små insekter pollinerar våra blommor och grödor. Från bina vi får det värdefulla bivaxet som används i BI-PRO. Ursprungsreceptet på BI-PRO Salva härstammar från ett Gotländsk folkmedicinrecept.

Bi-pro hot and cold liniment
259,00 kr
Bi-pro fotkräm, fotsalva
Förr torra fötter och hälar
169,00 kr
BI-PRO Protecting Hand Repair Cream.
Återställer torr hud
159,00 kr
BI-PRO Salva med kåda, Bi-salva, kådsalva, unikversalsalva
  98,00 kr
  BI-PRO Salva med kåda,, kådslava , bisalva, universsallva för allslags hudvård
   109,00 kr
   Octean är stödföretag till naturskydsföreningen. rädda bina
   Bi-bro hudvårdsprodukter

   Hudvård med omtanke

   För kärleken till vår hud, vår natur och våra pollinerare. BI-PRO är hudvården som är helt naturlig och som skyddar, mjukgör och vårdar. Framtagen tillsammans med hudexperter för det nordiska klimatet.  Idag finns det salva, fotkräm, handkräm och även ett liniment i serien. Alla framtagna med samma omtanke om vår natur men även av effektiv hudvård som ger resultat. 

   BI-PRO Salva med Kåda .

   100 000-tals nöjda användare

   BI-PRO  salvan är en beprövad naturprodukt. En universalsalva som rekommenderas till alla både små och stora. Listan på BI-PRO kådsalva egenskaper är stor och den kan användas mot de flesta lindriga hudbesvär.

   • Ansikte: mot torr hy, nare och när det är kallt ute.
   • Händer:  Torra, nariga, hudsprickor, småsår, nagelbank och sköra naglar
   • Fötter: torra och nariga, hälsprickor, förhårdnader, kroppsvård, lindriga eksem, klåda, soleksem, skavsår och hudirritationer.
   • Barnavård: perfekt att smörja barnens ansikte under kalla perioder då den inte innehåller något vatten utan skyddar huden.

   BI-PRO  Salva med kåda fungerar!

   BI-PRO Bi-Salva används och rekommenderas av fotvårds – och hudvårspecialister, idrottsutövare m.fl. Effekten har bevisats av både kliniska studier och nöjda kunder i över 50 år.

   Visste du att?

   När vi  använder bivax till Bi-PRO hjälper vi bina så att inte sjukdomar sprids.

   När ungbina är i en viss ålder så tillverkar de bivax med sina vaxkörtlar då mår de bäst om de har möjlighet att bygga. Att byta ut binas bivax är en viktig åtgärd dels för att samhället ska vara i harmoni och dessutom en viktig  sjukdomsförebyggande åtgärd.

   Många sjukdomar hos honungsbin sprids med sporer och i gammalt vax finns det oftast mer sporer än i nybyggt vax. Det går åt stora mängder honung som mat för bin för att de ska kunna bygga vax, så om det hade varit det bästa för bina hade man ju kunnat låta de ha kvar sitt gamla vax och så hade biodlaren fått mer honung, men så fungerar det alltså inte.

   Det är alltså inte för att tjäna pengar på vax som biodlare byter vax utan för att det är en produkt som bina producerar varje år och som bina mår bäst av att förnya.

   Föregående bild
   Nästa bild
   Rädda bina - bygg ett bihotell

   Bygg ett Bi-hotell

   Många människor tänker kanske att bin bor i bikupor men majoriteten av våra bina lever ute i det fria. På grund av urbanisering och klimatförändringar har våra vilda bin börjat få ont om bostadsutrymme. Vill du hjälpa bina kan du skapa ett hem åt dem.

   Steg 1: Börja med att hitta en lämplig träbit. Den bör vara minst 10 cm tjock för att ge tillräckligt med utrymme för bina.

   Steg 2: Med hjälp av en borr, borra hål i träbiten. Hålen bör vara mellan 3-10 mm i diameter. Var noga med att skapa en variation i storleken på hålen för att passa olika sorters bin.

   Steg 3: Djupet på hålen är också viktigt. Varje hål bör vara minst 6 cm djupt, men det är viktigt att inte borra helt igenom träbiten.

   Steg 4: Nu när ditt bi-hotell är färdigt, är det dags att hitta en bra plats för det. Välj ett soligt söderläge där hotellet är skyddat från regn.

   Genom att följa dessa enkla steg kan du bidra till att skydda våra bin och bevara biologisk mångfald. Varje liten insats räknas!

   NYHET BI-PRO Fotkräm

   Reparerande fotkräm

   BI-PRO Overnight Foot Repair Cream – en intensivt mjukgörande och återfuktande fotkräm som reparerar torra och hårda fötter. Tips! Applicera på kvällen och låt krämen verka över natte

   NYHET BI-PRO Liniment

   Hot & Cold Liniment

   Naturligt Hot and Cold Liniment för ömma, spända och stela muskler. Masseras in på huden för att göra musklerna mjuka och smidiga. Används med fördel i samband med träning eller där/när det behövs extra blodgenomströmning.