Sök
Stäng denna sökruta.
silicea-loften-naglar

5 tips – så får du starka och vackra naglar

Dela inlägget

Trött på naglar som aldrig växer – eller går av så fort de fått längd? Här kommer 3 värdefulla tips för naturligt starka och vackra naglar.

1. Fila naglarna, och använd glasfil

Fila naglarna regelbundet, det håller dem starka. Då nageln är tunnare på toppen blir den lätt skör. Fila och nageln håller sig stark längre – och får därmed chansen att få längd. En glasfil är mer skonsam för nageln än en vanlig fil och är dessutom lättare att hålla ren, då den går att skölja av. Undvik också att klippa naglarna. Att fila är mer skonsamt.

2. Använd baslack och överlack

Innan du målar naglarna – investera i baslack och överlack. Ett baslack skyddar nageln och minskar risken för missfärgning. Ett överlack jämnar ut eventuella ojämnheter, får lacket att hålla längre och ger ett glansigt slutresultat.

3. Vårda nagelbanden – och måla inte på dem

Tvål och vatten torkar ut dina nagelband. Glöm inte att olja in dem dagligen. Det ökar cirkulationen och främjar tillväxten av nageln. Visste du förresten att man aldrig ska lacka direkt på nagelbanden? Placera penseln en bit ovanför. Det får lacket att hålla längre och du undviker att täppa till nagelbanden.

Klicka här för att komma till Original Silicea kapslar. Som är bra för HÅR, HUD och NAGLAR.

4. Skrubba istället för att pilla

Svårt att låta bli när man har smuts under naglarna, men undvik att pilla. Det sliter nageln och gör det svårare för den att växa. Särskilt om man pillar med vassa föremål, som exempelvis din egen nagel. När du ska rengöra under nageln, skrubba med en nagelborste istället.

5. Släng acetonflaskan

Har du en flaska aceton i badrumsskåpet?. Släng den genast. Aceton torkar ut både naglar och nagelband och får nageln att tappa sin naturliga lyster. Välj en acetonfri remover.

Vårda inifrån

Upplever du problem med räfflor i naglarna, ojämn nagelstruktur och/eller naglar som skivar sig? Då kan du ha nytta av ett kosttillskott.

Sitter du på fler tips? Dela gärna med dig i kommentarsfältet nedan!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen