Välj sida

Gästbloggare

Ann Wilson

Hösten betyder Dans, Dans, Dans

September och oktober är starten på höstens danssäsong. Batterier är laddade efter en härlig avslutning på sommaren.

Dans är en fantastisk träningsform oavsett vilken nivå och typ av dans. I vuxen ålder kan man dansa för motionens skull men även för det sociala. Mental träning får du också genom dans, man skall komma ihåg stegkombinationer och rörelsemönster, men belöningen av dans är att vårt Lyckohormon Oxytocin utsöndras vilket gör oss mer stresståliga och får större koncentrationsförmåga.

Ja förmånerna med dans är många och inte minst att det är så vansinnigt roligt!

När höstens mörker börjar komma över oss är träning/motion ändå viktigare. Saffran/Grönt te och Rosenrot bidrar till att öka koncentrationsförmågan och lättar på sinnesstämningen. Glyc Sharp är ett bra kosttillskott som står framme på köksbänken under hösten för en liten extra boost. De små vardags tipsen på enkla feelgood moves är att hitta musik som får pulsen att höjas och plocka fram lite feeling, fuldans är helt ok.

Viktigt är bara att tänka på att koppla navel till ryggrad och om du vill träna kroppen lite extra se till att använda både ben och armar. Vill man köra lite lugnare tempo räcker det att flytta vikten från fot till fot och Låt höften flytta från sida till sida. Varje gång vikten flyttas pressar man navel till ryggrad. Glöm inte att ljumskar alltid skall va över tårna om höften är till sidan (detta för att inte påverka korsryggen negativt)

Dans/träning skall va bra för kroppen och att lägga lite extra tid på hur man gör det är viktigt för att undvika skador och för ett bra resultat.

I min vardag är det mycket dans nu och ser fram emot att följa mina unga tävlingsdansare i deras utveckling och kommer att va med som Team Sweden coach under höstens dancecamp.

Våra förutsättningar för personliga möten ,beröring/kramar från familj och vänner är inte självklara under denna tid och just när höstens slöja kommer över oss  måste vi alla bidra!

Så låt oss bjuda in till lite facetime dans eller bara några varma leende över sociala medier. Alla är i behov av energi och medmänsklighet nu!

Keep Smiling, Ann

Ann Wilson

Ett stort äventyr

Under våren tog jag och min pojkvän beslutet att utforska Sverige från havet. Sveriges hamnar och natur kan man aldrig få nog av och vädret på vår resa var i stil med medelhavet.

Vi drog från Helsingborg och ned runt Falsterbo och upp mot Hanö bukten och Oxelösund. Vissa dagar seglade vi bara några timmar andra blev det 15timmars pass. Vi stannade till vid fantastiska pärlor som Kristianopel, Figeholm, Arkösund och vår fina skärgård runt Stockholm. Den fysiskt tuffa delen av resan var Göta kanal och Trollhätte-kanalen.

Ann Wilson

Träning är viktigt i mitt liv så när det begavs tid och möjlighet tog vi powerwalks och korta träningspass men kanalslussning var ett träningspass som gav resultat. I strålande sol och inför hejande åskådare guidade vi båten upp o ned 64 slussar och med hennes 18 ton fick man använda alla muskler som fanns. Man kunde vinscha upp båten vilket många gjorde men i brist på träning tyckte vi detta var ett tillfälle att inte missa, haha… Vi startade våra dagar med Glyc Boost för att klara det aktiva segellivet och bygga upp kroppen för alla påfrestningar.

Ann Wilson

Delen av resan som gav tid för reflektion och tanke kring livet och den rådande pandemin som påverkar oss, var då vi korsade Vättern o Vänern. Det blåste upp ordentligt och vår resa över sjöarna kantrades av oro och konstant omplanering pga. väder o vind. Tacksamhet över att vi hade val, att det fanns lösningar och att oron lättade då man kl. 01.30 äntligen hittade en plats att lägga till. Min reflektion av hur man ibland måste rida ut stormen i olika situationer och att det inte finns snabba lösningar och att vi som människor vågar se nya möjligheter och hitta nya vägar för att bibehålla ett sunt tänkande.

Världen runt oss kan se otrygg ut men att stötta varandra och göra vad vi kan för att stödja de som behöver störst trygghet och kärlek just nu hoppas jag bara skall bygga nya broar för mänsklighet och att det manifesteras i att vårt samhälle skall bli bättre.

Troligtvis ett av de största äventyr jag gjort och evigt tacksam för möjligheten.

Sommarkramar, Ann

ann wilson glyc

Ansvar, anpassning och en massa nytänk

Våren 2020 har handlat om att vara innovativ i företagandet, ta ansvar i anställning och vara anpassningsbar i nya omständigheter.

Älskar våren av många anledningar!
Mycket resor med jobb till vår vackra huvudstad, skolavslutning för sonen (årsk 9) och danselever avslutar säsongen med en årlig medaljtest, men bäst av allt är båtliv och havet med nära och kära.

Denna våren har varit olik många andra men den har fått mig att vara mer observant på att bygga min feelgood känsla och styrka både fysiskt och mentalt. Glyc Sharp har absolut varit med och hjälpt med focus i tuffa beslut och vid pressade situationer. Ett kosttillskott som jag upplevt efter år av panikångest fått mig att känna mer harmoni och balans i min vardag.

En kombination av träning, bra kost och kosttillskott Glyc Boost är med att bygga den trygga plattform jag vill ha i vardagen. Alla jobb har varit osäkra och vänners närvaro varit borta så detta påverkar oss alla på djupet. Att hitta former/tillvägagångssätt som bidrar till ett aktivt, positivt liv och en meningsfylld vardag är väsentligt i dessa tider.

Mina föräldrar ser jag över facetime, de spelar schack och kort för att fördriva tiden och de älskar sina stunder vid matbeställning till mig eller min syster. Planering och välgjorda val i vardagen kan man säga! Ha ha

Life is what we make it!

Ord jag lärt, och det är just så vi måste leva nu! Se de man älskar på de sätt man kan, och våga leva!
Bryt inte mot några rekommendationer men sluta inte drömma och njuta av det lilla i livet.


Jag önskar en fortsatt fin sommar så ses vi kanske på havet!!

Må väl, Ann

Ann_wilson

Livet har tagit en ny riktning för oss alla!

Att den generationen som byggt upp vårt fantastiska samhälle och gett oss bra och stabila förutsättningar är nu de som är mest utsatta och mest känsliga. Tankar man tidigare förlitats sig till blev på några veckor ifrågasatta! Då handlar det om att göra kloka val och ta kloka beslut.

Jag fick en väldigt stark känsla av att lägga fokus på vad jag kan förändra och påverka och släppa det andra för att förbli välmående. Det är klart att när vi inte kan påverka vinden vid en seglats kan vi alltid vända seglet.

Att välja mat och kosttillskott som ökar ditt immunförsvar och hålla kroppen och knoppen aktiv för att förebygga både oro, stress och dålig fysisk kondition, är bästa sättet till att ta kontroll.

Glyc Sharp och Glyc Boost har definitivt varit med och bidragit till välmående.

Min vardag blev förändrad från dans och fysdanspass på min dansskola Ann Wilson Dance och Fitness Academy, till att försöka tillgodo se unga tävingsdans elever som måste sporras och mina Latin Fitness Elever som nu blev oroliga och inte vågade mötas i danslokalen.

Träning och att ta hand om familjen blev det stora Mantrat för April.

April är månaden för eftertanke , reflektion och en massa GUMPTION!
Det som varit stort för mig är att man måste tänka utanför boxen och vara kreativ i både företagande och skapa nya förutsättningar. Nu har jag kastat in mig i kreativitet och skapar lite nya smycke ideer och lite roliga utmaningar för att hålla uppe den kreativa sidan i dessa tuffa tider. Att jobba med det man älskar och engagera sig i är en stor gåva.

Låt oss gemensamt möta både dagen och andra människor med ett leende så har vi bidragit med lite energi o kraft!!

Stay Happy and Healthy Ann

Ann Wilson

Månaden med stort M

Mars är månaden med stort M i min kalender 2020.
Har laddat med Sharp för att hålla huvet kallt och kalendern under kontroll.

Kickstartade månaden med en underbar skidresa till vackra Trysil i Norge. Med allt för skidåkning och återhämtning i bagaget. Det va 30 år sedan sist jag hade skidor på och det var lite osäkert och med lite rädsla jag tacklade första backen. Efter 3 dagar va jag helt frälst igen, har bara en gång tidigare åkt utför så det va fysiskt krävande men med väskan fylld av Boost och Active (Glyc) så va återhämtningen snabb 😊

Ann Wilson Lets Dance

Precis hemkommen från Trysil var det på flyg till Stockholm och pressträff för Lets Dance. Fantastiskt att återigen få hänga med dessa underbara människor, allt från produktion till dansare, deltagare (kändisar) och mina härliga Jury-kolleger. Dagen var hektisk men galet kul, direkt flyg hem igen och på språng till dansskolan.

2 fina dagar med fotografering för tidningar och intervjuer följdes av några stentuffa dagar med tennisträning innan jobbet på dansskolan. Glyc Active är med varje dag för att hjälpa med den fysiska återhämtningen och Glyc Boost gör exakt vad som den heter BOOOOOSTAR!

Redan i tidig ålder har jag varit aktiv och då jag växte upp fanns inte begreppet ADHD så utspritt. Jag är övertygad om att det finns någon bokstavskombination kopplat till mitt namn men det är nog det som också gett mig en enorm aptit på livet. Och stor tacksamhet över allt jag fått uppleva. I mitt fall var det nog mer att jag fick lära mig leva med min energi och den nyfikenhet på livet som jag har medfött.

Ann Wilson dansstudio

Nu stundar vår premiär av Lets Dance 20/3, dansskolan är mitt i terminen och elever som tävlar i Sverige och ja Världen. Månaden avslutas med en del föreläsningar i Skåne , den sista 28/3 på Hemma plan i Helsingborg. Ny HälsoBoost är också i planering!

Varmaste hälsningar Ann
HAPPY DANCING!

Min passion och mitt driv

Välkommen till mitt första blogginlägg här hos Octean! Mitt namn är Ann Wilson och jag vill dela med mig av min passion, mitt driv och mina verktyg till en positiv och hälsosam vardag, och min resa genom livet. Ett spännande och förlåtande liv som gått hand i hand med DANS.

Efter ett samtal med Pia från Octean så insåg jag snart hur vår målsättning och vision var dem samma. Samarbetet med Octean flätar ihop den yttre och inre påverkan på vår fysiska och psykiska hälsa. Att dela med mig av mina vardags tips och enkla redskap för hemma genom dans och träning hoppas jag skall ge er den motivation och positiva energi som krävs för att leva i nuet!

Att träning och dans stärker din kropp och knopp är sedan gammalt känt, helt från Indianernas soldans till soldaternas jitterbug under 2:a världskriget. Det var ett sätt att förena stammen och skapa en stark gemenskap. Det gav en ”feelgood” känsla i samhället och gav människorna styrka. Enligt forskningen har dans en stor effekt när det gäller fysisk- och psykisk hälsa. Koncentrationsförmågan ökar och många hormoner utsöndras vid harmonin av rörelse kopplat till musik.

Jag vill kunna erbjuda en träningsform genom dans som är bred nog att nå alla åldrar från 2-102 år, som erbjuder glädje och energi till både par och singlar. Dans är ett universellt språk som delas av alla på jorden men har olika uttryck precis som dialekterna i vårt avlånga land.

Ann Wilson halsoresa

På samma sätt som jag vill dela min passion för dans i alla former så ser jag Octeans mål att ge ett kosttillskott som kan användas i olika åldrar och för olika målsättning. Jag ser Octean som en samarbetspartner inom hälsa och egenvård. Jag tror på att stärka kroppen inifrån, genom bra kosthållning, rörelse och kompletterande kosttillskott.

Nu vill jag dela med mig av några enkla vardagstips;

Man kan säga att det kan funka i en perfekt värld men vem skapar våra liv?? Ja just det vi, jag och du!!

När jag tyckte som mest synd om mig själv och utmattning var ett faktum lärde jag mig den mest värdefulla läxa!! LEV och gör det väl! Ta hand om dig på in och utsida!

Mer tips och inlägg kommer snart!

Varmaste hälsningar Ann
HAPPY DANCING!

Ann Wilson ambassadör GLYC

Gästbloggare: Ann Wilson

Aktuell som ny ambassadör för Octean och varumärket GLYC.

Namn: Ann Wilson
Ålder: 52 år
Bor: På Råå, Helsingborg
Familj: Sonen Tom 16 år

Sex svenska mästerskapstitlar, vunnit sju australiensiska mästerskap, flerfaldig finalist i både europa- och världsmästerskap.

Driver bland annat Ann Wilson Dance and Fitness Academy, är jurymedlem i ett populärt dansprogram, föreläser och designar smycken.

Att ha ett eget tv-program där gäster bjuds in och berättar sina livshistorier.

Ha kul och njut av livet, sluta älta och sätt inte upp för höga förväntningar på dig själv. Det ska finnas ett flow av energi och kraft i livet och det kan du inte få om du hela tiden känner att du inte uppnår dina förväntningar på dig själv.

Ann Wilson ambassadör GLYC

Alla inlägg från Ann:

Pin It on Pinterest