Välj sida

Gästbloggare

Ann Wilson

Ann Wilson

Månaden med stort M

Mars är månaden med stort M i min kalender 2020.
Har laddat med Sharp för att hålla huvet kallt och kalendern under kontroll.

Kickstartade månaden med en underbar skidresa till vackra Trysil i Norge. Med allt för skidåkning och återhämtning i bagaget. Det va 30 år sedan sist jag hade skidor på och det var lite osäkert och med lite rädsla jag tacklade första backen. Efter 3 dagar va jag helt frälst igen, har bara en gång tidigare åkt utför så det va fysiskt krävande men med väskan fylld av Boost och Active (Glyc) så va återhämtningen snabb 😊

Ann Wilson Lets Dance

Precis hemkommen från Trysil var det på flyg till Stockholm och pressträff för Lets Dance. Fantastiskt att återigen få hänga med dessa underbara människor, allt från produktion till dansare, deltagare (kändisar) och mina härliga Jury-kolleger. Dagen var hektisk men galet kul, direkt flyg hem igen och på språng till dansskolan.

2 fina dagar med fotografering för tidningar och intervjuer följdes av några stentuffa dagar med tennisträning innan jobbet på dansskolan. Glyc Active är med varje dag för att hjälpa med den fysiska återhämtningen och Glyc Boost gör exakt vad som den heter BOOOOOSTAR!

Redan i tidig ålder har jag varit aktiv och då jag växte upp fanns inte begreppet ADHD så utspritt. Jag är övertygad om att det finns någon bokstavskombination kopplat till mitt namn men det är nog det som också gett mig en enorm aptit på livet. Och stor tacksamhet över allt jag fått uppleva. I mitt fall var det nog mer att jag fick lära mig leva med min energi och den nyfikenhet på livet som jag har medfött.

Ann Wilson dansstudio

Nu stundar vår premiär av Lets Dance 20/3, dansskolan är mitt i terminen och elever som tävlar i Sverige och ja Världen. Månaden avslutas med en del föreläsningar i Skåne , den sista 28/3 på Hemma plan i Helsingborg. Ny HälsoBoost är också i planering!

Varmaste hälsningar Ann
HAPPY DANCING!

Min passion och mitt driv

Välkommen till mitt första blogginlägg här hos Octean! Mitt namn är Ann Wilson och jag vill dela med mig av min passion, mitt driv och mina verktyg till en positiv och hälsosam vardag, och min resa genom livet. Ett spännande och förlåtande liv som gått hand i hand med DANS.

Efter ett samtal med Pia från Octean så insåg jag snart hur vår målsättning och vision var dem samma. Samarbetet med Octean flätar ihop den yttre och inre påverkan på vår fysiska och psykiska hälsa. Att dela med mig av mina vardags tips och enkla redskap för hemma genom dans och träning hoppas jag skall ge er den motivation och positiva energi som krävs för att leva i nuet!

Att träning och dans stärker din kropp och knopp är sedan gammalt känt, helt från Indianernas soldans till soldaternas jitterbug under 2:a världskriget. Det var ett sätt att förena stammen och skapa en stark gemenskap. Det gav en ”feelgood” känsla i samhället och gav människorna styrka. Enligt forskningen har dans en stor effekt när det gäller fysisk- och psykisk hälsa. Koncentrationsförmågan ökar och många hormoner utsöndras vid harmonin av rörelse kopplat till musik.

Jag vill kunna erbjuda en träningsform genom dans som är bred nog att nå alla åldrar från 2-102 år, som erbjuder glädje och energi till både par och singlar. Dans är ett universellt språk som delas av alla på jorden men har olika uttryck precis som dialekterna i vårt avlånga land.

Ann Wilson halsoresa

På samma sätt som jag vill dela min passion för dans i alla former så ser jag Octeans mål att ge ett kosttillskott som kan användas i olika åldrar och för olika målsättning. Jag ser Octean som en samarbetspartner inom hälsa och egenvård. Jag tror på att stärka kroppen inifrån, genom bra kosthållning, rörelse och kompletterande kosttillskott.

Nu vill jag dela med mig av några enkla vardagstips;

  • Fyll kylen med de varor du dagligen använder och ställ dem på nedersta hyllan. Varje gång du hämtar något se till att använda de stora benmusklerna och behåll bra hållning. Se till att du gör vardagssysslor till något kul.
  • Tävla med barnen om att plocka upp tvätt och hänga upp på galgar, gör städning till en syssla med någon du älskar, sätt av lite tid, på med bra musik och hjälps åt, kärlek har många ansikten!!!

Man kan säga att det kan funka i en perfekt värld men vem skapar våra liv?? Ja just det vi, jag och du!!

När jag tyckte som mest synd om mig själv och utmattning var ett faktum lärde jag mig den mest värdefulla läxa!! LEV och gör det väl! Ta hand om dig på in och utsida!

Mer tips och inlägg kommer snart!

Varmaste hälsningar Ann
HAPPY DANCING!

Ann Wilson ambassadör GLYC

Gästbloggare: Ann Wilson

Aktuell som jurymedlem i kommande säsong av Let’s Dance och som ny ambassadör för Octean, GLYC.

Namn: Ann Wilson
Ålder: 51 år
Bor: På Råå, Helsingborg
Familj: Sonen Tom 16 år

Sex svenska mästerskapstitlar, vunnit sju australiensiska mästerskap, flerfaldig finalist i både europa- och världsmästerskap.

Driver bland annat Ann Wilson Dance and Fitness Academy, är jurymedlem i Let’s Dance, föreläser och designar smycken.

Att ha ett eget tv-program där gäster bjuds in och berättar sina livshistorier.

Ha kul och njut av livet, sluta älta och sätt inte upp för höga förväntningar på dig själv. Det ska finnas ett flow av energi och kraft i livet och det kan du inte få om du hela tiden känner att du inte uppnår dina förväntningar på dig själv.

Ann Wilson ambassadör GLYC

Alla inlägg från Ann:

Pin It on Pinterest