Lia_vattenfall

D-höfter och Artros – Aktiv Hund och Aktiv Hip&Joint har hjälpt Lia

Dela inlägget

”Aktiv Hip&Joint och Aktiv Hund tillsammans – wow vilken kombination, gjorde underverk”

Lia_vattenfall

Möt Lia, hon har D-höfter, artros och även olika längd på bakbenen vilket påverkar hennes muskeluppbyggnad och även ork, hon har alltid passgång. ”Tidigare orkade hon inte gå långa promenader, vilket hon tydligt visade oss genom att gå mycket långsamt efter oss.

Efter att jag började ge Lia fodertillskott Aktiv Hund och Aktiv Hip&joint har jag fått en helt annan hund. Jag behöver inte ge smärtstillande utan hon får bara fodertillskott som främjar hennes leder och rörlighet.

Igår under promenaden studerade vi henne och vi såg nästan inga passgångar alls, hon skrittade och travade fram. Hon är först, långt före oss nästa hela tiden under promenaden och detta var långpromenad nr 2 för dagen. Det har hon aldrig orkat tidigare. Hon har dessutom en helt annan glimt i ögat och man kan se att hon småretas lite med Lova för att få igång henne på bus. Tycker det är helt otroligt vad bara ett par tabletter kan göra.” säger Johanna, Lias ägare

____________________________________________________________________________

AKTIV Hip&Joint med Boswellia Serrata & Gurkmeja

Aktiv Hip & joint innehåller både Boswellia Serrata & Gurkmeja vilka tillsammans med svartpeppar är kända för sina antiinflammatoriska egenskaper. Boswellia Serrata är en ört som traditionellt använts för att lindra smärta

boswellia seratta for inflammation leder

(Boswellia Serrata)

 

och anses lindra svullnader, som tyder på dålig cirkulation. Är – precis som gurkmeja – naturligt antiinflammatorisk, vilket bidrar till ökad flexibilitet i lederna.

Gurkmeja bidrar till att upprätthålla och stödja ledernas flexibilitet och har  även antiinflammatoriska egenskaper. En riktig antioxidant och är därmed även bra för immunförsvaret.

gurkmeja
(Gurkmeja)

MSM hjälper till med att bygga upp brosk, senor, bindväv, skelett och muskler. Vitamin K2 är positivt för benmassa då K2 bidrar till att upprätthålla normal benstomme. L-Arginin är en aminosyra som har positiv inverkan på blodcirkulation. Produkten är förstärkt med mangan och vitamin C samt även förstärkt med svartpeppar och D-vitamin för ökad och förbättrad upptagningsförmåga.

AKTIV Hund med Grönläppad mussla och kollagen

Grönläppad mussla innehåller omättade fettsyror som har antiinflammatorisk effekt samt glykosaminoglykaner (GAG) dvs naturligt glukosamin som bygger upp brosk, ligament och bindväv. Glukosamin är en naturlig beståndsdel av glykosaminoglykaner (GAG) som är en sorts kolhydrat som finns i de flesta vävnader i kroppen. Glykosaminoglykaner är uppbyggda av bl a glukosamin, kondroitin och hyaluronsyra som ger bindväven elasticitet och flexibilitet och ökad styrka åt brosk och skelett. GAG har en understödjande effekt vid skador och nedbrytning av bindväv, brosk, hud, senor och ligament. Dessutom bidrar glykosaminoglykaner till att producera ledvätska och ändra viskositeten till att bli mer ”smörjande” vilket minskar friktionen mellan ledbrosken, minskar slitaget men också förbättrar broskets näringsupptag. Därav är det viktigt att produkten har en hög halt musselolja.

gronlappad mussla
(Grönläppad mussla)

En mängd kliniska studier har visat att den Grönläppade Musslans innehåll av Omega-3 fettsyror (främst DHA, EPA och ETA) är en viktig orsak till dess antiinflammatoriska effekt. Dessutom anses Omega-3 fettsyror bl a ha inflammationshämmande egenskaper, dvs minskar svullnad och smärta. Omega-3 är en essentiell fettsyra som betyder att kroppen inte själv kan producera den utan behöver tillföras antingen från mat eller genom kosttillskott.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen