gurkmeja

Gurkmeja – superkryddan alla pratar om

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Gurkmeja – superkryddan alla pratar om

Share This Post

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest

Gurkmeja är populärare än någonsin mycker beror på dess antiinflammatoriska egenskaper samt goda smak som krydda i mat.

Kryddan används friskt i både soppor och varma drycker, och har en läcker gyllende färg och en god uppfriskande smak. Men främst är gurkmejan känd förs ina nyttiga egenskaper. Örten används mycket i det indiska köket genom curryn och det är kurkuminet i gurkmejan som ger den gula färgen. Smaken påminner lite om ingefära, vilket inte är så konstigt eftersom den just tillhör familjen ingefärsväxter.

Därför ska du äta gurkmeja

Gurkmejan är en riktig hälsoört. Den bidrar till att upprätthålla och stödja ledernas flexibilitet, och i kombination med svartpeppar kan den även ha antiinflammatoriska egenskaper. Gurkmeja är också en riktig antioxidant och är därmed även bra för immunförsvaret.

Inom folkmedicinen har Gurkmeja länge används för att bota inflammatoriska åkommor. Man vet också idag att gurkmeja i konbinaton med andra örter bland annat Boswelia Serrata ger ännu bättre effekt och upptag.

Gurkmejan är en mycket kraftig antioxidant och som är upp till tio gånger starkare än vitaminer. Det finns mer än 6000 olika vetenskapliga studier publicerade på denna fantastiska superkrydda.

glyc boost
GLYC Boost är ett kostillskott med hög andel gurkmeja , nypon och grömnläppad mussla. Ett komplett multi-tilskott. Före en smidig dag varje dag. Endast två tabletter om dagen räcker.

Goda anledningar till att äta gurkmeja

Gurkmeja kan i kombination med vitamin D och vitamin K2 också ha positiva effekter på benmassan eftersom vitamin K bidrar till att upprätthålla en normal benstomme, och vitamin D i sin tur förbättrar upptaget av kalcium och fosfor.

Det finns alltså flera goda anledningar till att äta gurkmeja. Örten återfinner du i GLYC BOOST (nypon, gurkmeja, grönläppad mussla, zink och Vitamin C) och GLYC ACTIVE (boswellia serrata, K2, gurkmeja l-arginin, MSM, Vitamin C, D och mangan) för rörelse, energi och hälsosamma leder!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top