Sök
Stäng denna sökruta.
knäartros

Knäartros? Prova Grönläppad Mussla!

Dela inlägget

Smärta, stelhet och minskad rörlighet i knät kan vara knäartros. Läs om symtomen och hur grönläppad mussla kan lindra smärtan!

Vad är knäartros?

Ledvärk i form av stela, värkande eller ömmande leder kan vara artros. Sjukdomen är vanligare ju äldre man blir och  runt en halv miljon svenskar beräknas ha artros i någon led.

Knäartros (knäledsartros) innebär att ledbrosket i delar av knäleden har minskat eller brutits ner helt. I leden finns ledvätska som ska minska friktionen och göra att benändarna kan glida bättre mot varandra. Vid artros påverkas även den. Benändarna kan komma i kontakt med varandra och det känns som knät hakar upp sig. Det kan knäppa om knät och smärta är vanligt. Ibland kan området kring knät kännas svullet och varmt.

Orsaker till knäartros kan variera, men risken ökar vid övervikt, om du har skadat knät någon gång eller vid dålig muskelstyrka i benen. Ärftliga faktorer kan också ha betydelse precis som åldersrelaterade. Sjukdomen utvecklas ofta långsamt över flera år och kommer vanligen efter 50 års ålder.

Ledsmärta och träning

Symtom

  • Belastningssmärta i knät när du går
  • Morgonstelhet
  • Ledknaster
  • Nedsatt rörlighet
  • Knät är svullet och ömt
  • Svårare artros: värk när du sitter stilla/ska sova

Egenvård

Fysisk aktivitet: Förr trodde man att artros var ett tecken på överansträngning och förslitning i lederna – som kräver vila. Nu vet man att det är precis tvärtom! Det viktigaste rådet som både läkare och sjukgymnaster ger vid ledvärk och artros är just träning och fysisk aktivitet.

LÄS MER: Lindra ledvärk med fysisk aktivitet.

Köp GLYC Original

med Grönläppad mussla för stela leder

Upptäck den Grönläppade Musslans smärtlindrande egenskaper

Grönläppad mussla kommer från Nya Zeeland och har länge använts för sina positiva egenskaper vid ledvärk, artros och inflammationer – tillstånd som oftast innebär smärta. Vill du naturligt lindra svårare besvär som smärta, svullnad och inflammation? Prova kraften från den grönläppade musslan!

Grönläppad mussla är huvudingridiensen i GLYC Original. Ett kosttillskott som innehåller extrakt från hela musslan – både musselolja med omega-3 fettsyror, men också glykosaminoglykaner, ett naturligt glukosamin som bygger upp ledvätskan, bindväv och ligament – och smörjer lederna. Förstärkt med marint kollagen, som bidrar till nybildning av brosk samt C-vitamin och zink för att minska trötthet och utmattning.


LÄS MER: GLYC.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen