Sök
Stäng denna sökruta.
Frihet utan artros

Hållbar hjälp vid artros och ledproblem

Dela inlägget

Artros ses som en kronisk sjukdom som långsamt försämras och det finns i dagsläget inget botemedel utan drabbade är hänvisade till smärtstillande läkemedel och sjukgymnastik och i förlängningen i värsta fall operation. Men genom att förse kroppen med rätt näringsämnen och byggstenar går det, om inte att vända processen så i alla fall stoppa eller sakta ned den avsevärt.

ont i muskler rygg vid artros

Att ta värktabletter mot smärta för med sig olika biverkningar, både långsiktigt och kortsiktigt. De flesta smärtstillande är tänkta att användas som en lösning på ett tillfälligt problem och kan vid långvarigt och regelbundet bruk ställa till flera problem, exempelvis skador på tarmslemhinnan, något som i förlängningen kan leda till både IBS och depression.

Värktabletter bör därför användas i så låg dos som möjligt och helst bara under kort tid. Speciellt av de som redan lider av en mag- eller tarmproblematik, då värktabletter kan utlösa skov.

artros i knän

Satsa på att bygga upp brosket

Vid kronisk låggradig inflammation, som är inblandad i de flesta fall med ledsmärta, är det istället mer lämpligt att satsa på att bygga upp brosk, smörja ledkapslarna och tillföra antioxidanter så att kroppen får de verktyg den behöver och förhoppningsvis på så sätt undvika att smärta uppstår överhuvudtaget och om det ändå skulle göra det – då kan man ta smärtstillande utan att det ställer till några större problem.

Många smärtstillande läkemedel på marknaden dämpar också inflammation och även om kronisk låggradig inflammation inte är något som är bra att gå omkring med, är akut inflammation en process som behövs för läkning, varför det inte är önskvärt att dämpa den.

Smörj lederna naturligt

Dina leder ska hålla länge, därför är det A och O med rätt näringsämnen för att bygga exempelvis brosk men också för att smörja lederna och bilda ledvätska. Fet fisk som innehåller Omega 3-fettsyror med antiinflammatorisk och smärtstillande effekt, har enligt studier visat sig vara bra vid artros och ledvärk. Även antioxidanter är viktigt vid ledsmärta, då en inflammation medför ökad blodtillförsel vilket innebär att det kommer mycket syre till den inflammerade delen.

LÄS MER om GLYC med den grönläppade musslan

Det finns naturligt smärtstillande naturmedel som inte skadar magslemhinnan utan tvärtom stöder, bygger upp och läker den. Bland annat bidrar extrakt från grönläppad mussla till en långsiktig och mer hållbar lösning på smärtproblemet eftersom det innehåller antiinflammatoriska och smärtstillande Omega-3 fettsyror samt glukosaminglykaner. Tillskott med grönläppad mussla kan alltså ge flexibilitet, elasticitet och styrka hos ledbrosk, senor, bindväv och ligament i lederna vilket minskar inflammation och smärta, samtidigt som lederna smörjs och blir mer stötdämpande.

Träning och att ha starka ligament och muskler runt sina leder är minst lika viktigt och bör komplettera all behandling när det är möjligt.

Visste du att…

  • artros är vanligare ju äldre vi blir.
  • var tionde man och var femte kvinna över 60 år har artros.
  • även yngre personer kan drabbas av artros.
  • träning är viktigt vid artros.
  • operation är inte alltid bra.
ont i leder vid artros
Artros allt vanligare ju äldre vi blir

Köp GLYC Original

med Grönläppad mussla för stela leder

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen