gronlappad mussla

Så kan tillskott med glukosamin hjälpa vid ledsmärta

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Vad är glukosamin och hur kan ett tillskott med glukosamin hjälpa vid ledsmärta? Här kan du läsa mer om det naturliga glukosaminet gag!​

Vad är glukosamin?

Glukosamin är ett ämne som förekommer naturligt i kroppen. En naturlig byggsten i broskvävnad och ledvätska som ger flexibilitet, elasticitet och styrka hos ledbrosk, senor, bindväv och ligament. Ämnet hjälper till att smörja leden och bevara dess egenskaper och hälsa. Vid ledbesvär som artros bryts brosket ner. Då kan ett tillskott av naturligt glukosamin hjälpa, för att lindra smärtan och för att behålla rörligheten. Glukosamin är alltid bundet till sulfat eller hydroklorid som oftast svårt att från tarmen nå blodet. Därför binds glukosamin till glykogen och bildar glykosaminoglykaner som klarar detta.

Ledsmärta och träning

Glykosaminoglykaner

Kosttillskottet GLYC Original innehåller glykosaminoglykaner från grönläppad mussla som bygger upp ledvätskan, bindväv och ligament. Den grönläppade musslan kommer från Nya Zeeland och har länge använts för sina positiva egenskaper vid artros, ledvärk och inflammationer – tillstånd som oftast innebär smärta. GLYC ORIGNAL innehåller extrakt från hela den grönläppade musslan, det innebär att all näring och aktiva substanser som finns naturligt i musslan tas tillvara. Den grönläppade musslan är rik på GlykosAminoGlykaner/GAG som är ett naturligt glukosamin, samt Omega-3-fettsyrorna EPA, ETA och DHA som är naturligt antiinflammatoriska.

GLYC Original är förstärkt med marint kollagen, zink och C-vitamin. C-vitamin bidrar till normal kollagenbildning vilket har betydelse för broskets normala funktion, samt till att minska trötthet och utmattning.

LÄS MER: Marie-Ann slapp ledvärk och nu får hunder samma tillskott!


Glyc original hjälper vid artros

Köp GLYC Original

med Grönläppad mussla för stela leder

Visste du att…

  • artros är vanligare ju äldre vi blir.
  • var tionde man och var femte kvinna över 60 år har artros.
  • även yngre personer kan drabbas av artros.
  • träning är viktigt vid artros.
  • operation är inte alltid bra.
ont i leder vid artros
Artros allt vanligare ju äldre vi blir

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top