Sök
Stäng denna sökruta.
Ledsmärta och träning

Så undviker du ledsmärta vid träning

Dela inlägget

Får du ont i leder vid träning? Bästa tipsen för att lindra smärtan!

Ledsmärta kan ha många olika orsaker. Allt från förslitningsskador till artros, reumatism eller åldersrelaterad värk. Men vanligtvis finns det oavsett orsak en inflammatorisk komponent i smärtan. Här tipsar vi om naturligt antiinflammatoriska näringsämnen.

LÄS MER: Hållbar hjälp vid artros och ledproblem

gurkmeja

Glykosaminoglykaner

Glykosaminoglykaner är naturligt glukosamin från grönläppad mussla. Ämnet har länge använts för sina positiva egenskaper vid artros, ledvärk och inflammationer – och kan ge förutsättningar för att du ska orka röra på dig. Den grönläppade musslan är också rik på Omega-3-fettsyrorna EPA, ETA och DHA. GLYC Original innehåller extrakt från hela den grönläppade musslan, det innebär att all näring och aktiva substanser som finns naturligt i musslan tas tillvara.

Gurkmeja

Gurkmeja förgyller och är inte bara en smakhöjare i matlagning – örten bidrar också till att upprätta och stödja ledernas flexibilitet. I GLYC Boost och GLYC Active är örten förstärkt med svartpeppar, vilket förbättrar upptaget och ger en naturligt antiinflammatorisk effekt.

MSM

För dig som tränar regelbundet är MSM ett mycket bra tillskott. MSM kan nämligen både minska träningsvärk, förbättra återhämtningen och minska oxidativ stress (som uppstår i samband med fysisk belastning). Här kan du läsa mer om MSM.

Boswellia Serrata

Örten har inte bara använts som kåda och väldoftande rökelse – i den hinduiska läkekonsten Ayurveda har den även använts för att lindra smärta. Boswellia Serrata är naturligt antiinflammatorisk. Läs mer här!

Oavsett lindrigare ledvärk eller artros rekommenderar vården alltid den drabbade att röra på sig – även när man har ont. En vanlig föreställning är att vila bort smärtan, men egentligen är det precis tvärtom. Rörelse och motion är en viktig förutsättning för hälsosamma leder. Men det kan lätt bli en ond cirkel om lusten för träningen minskar i och med smärtan. Ibland kan det också hjälpa att lägga om träningen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen