Sök
Stäng denna sökruta.

Ledhälsa: Grönläppad mussla, nypon eller både och?

Dela inlägget

Grönläppad mussla och nypon- två utmärkta antiinflammatoriska ingredienser som bidrar till hälsosamma leder. Men vad gör vad?

I våras medverkade vi på Seniormässan på Svenska Mässan i Göteborg, där vi pratade om ledhälsa. Besvär som stelhet, ledvärk och artros och tips för att bibehålla rörliga och hälsosamma leder.

De flesta kände till både den grönläppade musslan och nyponets goda egenskaper för lederna. Här redogör vi vad som bidrar till vad:

nypon

Nypon:

Flertalet av besökarna som åt nyponpulver upplevde viss hjälp vid stelhet och trötthet (nypon är naturligt rik på C-vitamin) men också för att bibehålla rörligheten i lederna. Däremot fick vi höra att de som hade svårare besvär – främst artros och ledvärk med inflammation – inte alltid märkte lika stor effekt av nypon.

gronlappad mussla

Grönläppad mussla:

Personer med svårare besvär – exempelvis artros i händer och knän – hade mycket gott att säga om den grönläppade musslan. Inte bara generellt vid smärtlindring, utan också som kur vid skada och inflammation. Grönläppad mussla är huvudingridiensen i GLYC Original,  som innehåller extrakt från hela musslan – både musselolja med omega-3 fettsyror, men också glykosaminoglykaner, ett naturligt glykosamin som bygger upp skadat brosk och smörjer lederna.

LÄS MER: Glyc Original

Nypon eller grönläppad mussla – vilket ska jag välja?

Ingenting behöver utesluta det andra. Märker du goda effekter av exempelvis nyponpulver – fortsätt med det. Vill du naturligt lindra svårare besvär som smärta, svullnad, inflammation och artros – testa den grönläppade musslan. I GLYC Original har vi förstärkt musslan med marint kollagen, som bidrar till nybildning av brosk, samt zink och C-vitamin för att minska trötthet och utmattning.

Önskar du utnyttja effekterna av både grönläppad mussla och nypon kan du även på ett enkelt sätt kombinera båda ingredienserna med GLYC Boost. Förutom grönläppad mussla och nypon innehåller GLYC Boost även gurkmeja – som bidrar till att stödja ledernas flexibilitet. Tre olika verkningsmekanismer i en och samma förpackning.

LÄS MER: Glyc Boost

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen