Sök
Stäng denna sökruta.
Kvinna ler med lockigt hår

Så får du ett tjockare hår – 9 tips

Dela inlägget

Tunt hår är ett vanligt problem som många besväras av. Det finns en mängd olika faktorer som kan orsaka tunt hår, såsom ärftlighet, hormonförändringar, dålig kosthållning, miljöfaktorer, mediciner och hälsoproblem. 

Men goda nyheter! Det finns saker du kan göra för att få ett tjockare hår. Läs vidare för våra bästa tips!

Vanliga orsaker till tunt hår

  • Ärftlighet kan spela en stor roll i ditt hårs tjocklek.

  • Hormonförändringar kan också påverka hårets tjocklek. Till exempel kan östrogenbrist under klimakteriet leda till tunt hår.

  • En dålig kosthållning, med för lite näringsämnen, kan påverka hårväxten och göra håret tunnare. Särskilt brist på viktiga vitaminer och mineraler som zink, järn och B-vitaminer kan orsaka hårproblem.

  • Miljöfaktorer som exponering för giftiga ämnen, solen, värme och föroreningar kan också orsaka skador på håret och göra det tunnare.

  • Slitage på håret, från exempelvis starka produkter och värmeverktyg kan orsaka håravfall, och således tunnare hår

  • Vissa mediciner kan också leda till håravfall. Så det är viktigt att prata med din läkare om eventuella biverkningar som kan orsaka håravfall.

  • Sist men inte minst kan hälsoproblem som stress, sjukdomar och infektioner orsaka håravfall och göra håret tunnare.

Glad kvinna mid age

Det är viktigt att identifiera orsakerna till tunt hår och agera så snart som möjligt för att förhindra att det blir värre. I vissa fall kan ändringar i livsstil och kost, samt behandlingar och produkter, hjälpa till att återställa hårets tjocklek. Men i allvarligare fall kan det vara nödvändigt att rådfråga en dermatolog eller läkare.

Vad du kan göra för att få ett tjockare hår

Tunt hår kan vara frustrerande, men det finns åtgärder du kan vidta för att förbättra tjockleken på ditt hår. Drömmer du om den där tjocka hårmanen? Här är våra bästa tips som du kan testa redan idag!

1. Använd skonsamma hårprodukter

Hårprodukter med exempelvis alkohol gör att håret torkar ut och lättare går av. Välj dina hårprodukter med omsorg. Silicea Vital Schampo är ett skonsamt alternativ fritt från parabener och silikoner. Den exklusiva formulan med kisel och biotin ger håret styrka, volym och lyster samtidigt som det vårdar, återfuktar och tillför näring. För ett tjockt och välmående hår från rot till topp!

LÄS MER: Läs innehållsdeklarationen som ett proffs!

Klippa toppar frisör

2. Klipp topparna regelbundet

Håret får ett tjockare intryck med välklippta längder. Är det ett långt hår du vill ha så känns det kanske inte så kul att behöva klippa det. Men ju oftare du toppar håret desto mindre behöver du ta. Dessutom riskerar en kluven hårtopp att vandra upp och ge ett ännu tunnare och skörare hårstrå.

3. Var försiktig med ditt hår

Överdriven styling och hårda behandlingar kan skada ditt hår och få det att se tunnare ut. Undvik att använda heta verktyg som hårfön, plattång och locktång dagligen. När du använder dessa verktyg, se till att använda ett värmeskydd för att minimera skador. Försök också att begränsa kemiska behandlingar som blekning och färgning eftersom de kan försvaga håret.

4. Massera din hårbotten

Att massera din hårbotten kan öka blodflödet till hårsäckarna och främja hårväxten. Detta kan göras med fingrarna eller en hårbottenmassager. Det är som en knubbig hårborste med breda piggar. Använd en mild, cirkulär rörelse och massera i 5-10 minuter om dagen.

Kvinna schamponerar håret

5. Prova ett volymschampo och balsam

Det finns många volymschampon och balsam på marknaden som kan förbättra utseendet på tjockare hår. Leta efter ingredienser som biotin, niacin och panthenol, som är kända för att stärka håret och förbättra dess struktur. Silicea Vital schampo är ett volymschampo som stärker ditt hår och är skonsamt för din hårbotten.

LÄS MER: ”Inget annat schampo har hjälpt mig så här bra.”

 

6. Använd naturläkemedel

Det finns många naturliga botemedel som kan förbättra tjockleken på ditt hår. Om du till exempel masserar din hårbotten med arganolja eller jojobaolja kan du främja hårväxten. Ett annat alternativ är att använda aloe vera gel, som kan förbättra strukturen på ditt hår och få det att se tjockare ut.

7. Ta det lugnt

För mycket stress har inte bara negativ inverkan på välmåendet – det kan också göra att du tappar mer hår och hämmar hårtillväxten.

LÄS MER: Stress och sjukdom kan leda till håravfall

Lax sallad

8. Förbättra din kost – och stärk håret inifrån!

Ditt hår består av protein, så det är viktigt att se till att du får i dig tillräckligt med det i kosten. Försök att inkludera livsmedel som innehåller mycket protein, såsom kyckling, fisk, ägg, tofu och bönor. Dessutom kan järnrika livsmedel som bladgrönsaker, rött kött och nötter också förbättra hårets hälsa och tjocklek.

Ett tjockt och välmående hår behöver rätt näring från insidan för att växa sig starkt. Original Silicea med kisel, zink, selen och biotin ger håret en riktig näringsboost! Endast en kapsel/matsked om dagen räcker. 9 av 10 är nöjda med Original Silicea och kliniska studier visar effekt på hår, hud och naglar.

LÄS MER: Vitaminer för håret: De 7 bästa hårvitaminerna

9. Rådfråga en läkare eller hudläkare

Om du fortfarande inte ser resultat efter att ha provat dessa tips kan det vara en bra idé att konsultera en läkare eller hudläkare. Hormonella obalanser, autoimmuna sjukdomar och andra hälsotillstånd kan alla påverka hårväxt och tjocklek. Din läkare kan utföra tester för att avgöra om det finns ett underliggande hälsoproblem som gör att ditt hår blir tunt.

Sammanfattningsvis finns det många steg du kan vidta för att förbättra tjockleken på ditt hår. Oavsett om det är genom diet, hårvård eller att söka medicinsk rådgivning, finns det ingen anledning att leva med tunt, matt hår. Med rätt tillvägagångssätt kan du få det tjockare, friskare hår du önskar.

Kvinna utomhus höst

Vanliga frågor om tjockare hår

 

Kan man få tjockare hår, på riktigt?

Det är absolut möjligt att få tjockare hår med rätt hårvård. En bra början är att använda en schampo och balsam som passar din hårtyp och hårbotten. Du kan också ta hand om ditt hår genom att inte använda värmeverktyg som fönar och plattång för ofta, samt undvikande att föna håret på högsta värmenivå. Näring är också viktig för att få ett tjockt hår, så se till att inkludera protein- och vitaminrika livsmedel i din kost. För att öka tillväxten kan du också massera hårbotten regelbundet, undvika stress och få tillräcklig sömn. Genom en regelbunden och skräddarsydd hårvårdsrutin kan du se en förbättring i hårets tjocklek och hälsa.

Hur får man tjockare hår naturligt?

Naturliga sätt att få fylligare hår inkluderar att äta en hälsosam kost, undvika skadlig hårbehandling och använda närande hårprodukter.

Vad ska jag göra åt mitt tunna hår?

För att förbättra tunna hår kan man undvika skadlig styling, använda volumiserandeprodukter och ta hälsosamma tillskott som Original Silicea, med kisel, biotin ooch zink.

Silicea schampo kapslar balsamspray

Kan tunt hår bli tjockt?

Ja, tunt hår kan många gånger bli fylligare med rätt skötsel. Däremot är det svårt om det tunna håret beror på ärftlighet. Man kan alltid förbättra sin hårkvalité genom skonsam hårvård.

Kan man få mer hår?

Ja, man kan få mer hår genom att förbättra hårkvalitén och på så vis minska håravfall.

Kan man få tillbaka sitt tjocka hår?

Ja, det är möjligt att få tillbaka sitt tjocka hår genom att förbättra hårkvaliteten och hälsosamma rutiner.

Hur lång tid tar det att få fylligare hår?

Det beror på många faktorer såsom hårtyp, skötsel och hälsa, men det kan ta upp till ett par månader till ett år att märka en skillnad.

Rulla till toppen