Sök
Stäng denna sökruta.
statiskt har

Bästa tipsen för att slippa elektriskt hår

Dela inlägget

När temperaturen sjunker och luften blir torrare under vintern, kan håret lätt bli elektriskt. Konstgjorda material såsom polyester bidrar också till problemet med statisk elektricitet i håret. För att hjälpa dig att hålla frissigt och elektriskt hår borta, har vi samlat våra bästa tips.

Varför får man elektriskt hår?

Man får elektriskt hår på grund av den elektrostatiska laddningen som uppstår mellan håret och omgivningen. Detta kan ske på grund av väderförhållanden som torr och kall luft eller på grund av kläder av vissa material. 

statiskt har

Vad kan man göra åt statiskt hår?

För att helt undvika elektriskt hår är det viktigt att använda en borste i trä och ett balsam som passar din hårtyp. Hårolja och balsamspray kan också hjälpa till att dämpa frissigt hår. Det är också viktigt att inte tvätta håret för ofta, eftersom detta kan göra det mer torrt och därmed mer benäget för elektriskt hår.

LÄS MER: Tips för att bli av med torr hårbotten

Tänk även på:

Schamponeringen

Det är viktigt att välja rätt schampo beroende på din hårtyp. Oljigt hår kan behöva tvättas oftare, medan behandlat hår som är torrt inte behöver tvättas lika ofta. En bra regel är att tvätta håret max var tredje till var fjärde dag för att hålla det fräscht och fritt från oljor.

Schampo hår

Silicea Vital schampo är ett volymschampo som stärker ditt hår och är skonsamt för din hårbotten. Basen är Siliceas kisel och biotin. För styrka och volym från rot till topp. Schampot vårdar, återfuktar och tillför näring till håret som därmed återfår sin volym, styrka och lyster.

LÄS MER: ”Inget annat schampo har hjälpt mig så här bra.”

Balsamet

Efter tvätt är det viktigt att använda balsam för att hålla håret friskt och fritt från statisk elektricitet. Prata med din frisör för att få råd om vilket typ av balsam som passar bäst för din hårtyp. Balsam hjälper att binda fibrerna i håret och gör det starkare, samt hjälper också mot statisk elektricitet.

LÄS MER: 7 tips för att undvika kluvna hårtoppar

Träborstar och kammar

Plastborstar och kammar kan vara mindre bra för håret, särskilt under en kall och torr vinter. Byt ut dem mot en borste eller kam i trä, som är mycket mjukare och drar ut hårets naturliga oljor från hårbotten. Svinborstar är ett bra alternativ då de är extra skonsamma.

Hårolja och balsamspray

En annan viktig sak att ha i väskan är hårolja eller balsamspray. Torr och kall luft kan vara hårets värsta fiende under vintertiden. Ha alltid en hårprodukt som dämpar frissigt hår nära till hands, så är du alltid förberedd om ovanstående tips inte räcker till.

Silicea Hair Repair balsamspray är ett leave-in balsam som både reparerar och vårdar håret mellan hårtvätt. För ett friskt, lent och välmående hår. Balsamsprayet gör håret mjukare, tar bort trassel och gör det enkelt att kamma ut. Det innehåller reparerande, vårdande och naturliga ingredienser som ger skydd till skadat, skört och torrt hår.

Lufttorka efter dusch 

Lufttorkning kan vara en bra alternativ till att använda en hårtork, särskilt under vintertiden. En hårtork kan göra håret extra torrt och elektriskt, så lufttorka det istället eller använd en hårtork på låg hastighet och med en diffuser för att sprida värmen jämnt över håret. Lufttorkning tar längre tid, men det är mycket mer skonsamt för håret och håller det friskt och fritt från statisk elektricitet.

LÄS MER: 11 tips för dig med tunt hår

Använd luftfuktare i hemmet

I Sverige får vi ofta ett torrare inomhusklimat på vintern. Detta kan leda till besvär som torra ögon, nästäppa, torrt hår och hudirritationer. Det beror delvis på klimatet utomhus men också på uppvärmningen inomhus. Om du vet med dig att du har det extra torrt i ditt hem kan det vara idé att investera i en luftfuktare. Genom att tillföra fukt till luften kan en luftfuktare göra inomhusluften mer behaglig.

Kvinna med mössa

Välj rätt mössa

När du väljer hatt eller mössa, välj en som är tillverkad av naturliga material som ull eller bomull. Dessa material har en mindre tendens att orsaka statisk elektricitet än konstgjorda material som polyester. Tänk på hur du tar av dig din mössa också, en snabb rörelse kan orsaka mer statisk elektricitet än en långsam.

glas vatten

Sista tipset – Det viktigaste

Slutligen, det viktigaste tipset för att slippa elektriskt hår är att hålla din kropp och ditt hår fuktig. Drick tillräckligt med vatten, använd en luftfuktare hemma och smörj in huden med en fuktighetskräm för att hålla håret friskt och fri från elektricitet. Med dessa tips bör du kunna hålla elektriskt hår borta under vintertiden.

LÄS MER: Vitaminer för håret: De 7 bästa hårvitaminerna

kvinna deppig

Vanliga frågor om elektriskt hår

Varför har jag elektriskt hår?

Du kan få elektriskt hår på grund av torrt hår, torr luft, användning av vissa hårprodukter, eller när du bär kläder av syntetiskt material.

Hur får jag bort statisk elektricitet i kläder?

Du kan förebygga statisk elektricitet i kläder genom att välja material som inte är statiskt, tvätta kläderna med sköljmedel, och undvika torktumling. Det finns också andra tips, såsom att spraya plaggen med ett antistatiskt medel eller vanlig hårspray. Prova dig fram för att hitta något som funkar för dig. Att fukta plagget kan också mildra på den statiska elektriciteten. 

Hur får man bort frissigt hår?

Frissigt hår kan reduceras genom att använda en fuktgivande schampo och balsam, undvika att tvätta håret för ofta, och använda en hårprodukt för att hålla håret slätt och fritt från friss.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen