5 enkla knep för mer volym i håret

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Har du typiskt skandinaviskt hår som är tunt och platt? Silicea har tipsen som ger en riktig drömvolym!

Trött på ett livlöst hår som aldrig vill få någon volym? Med de här knepen får du enkelt till den där kraftfulla och härliga drömvolymen själv – med samma resultat som om du hade avlagt ett besök på salongen!

1. Volymschampo och balsam
Först måste du börja med ett bra shampoo och balsam som ger extra volym  men lika viktigt är att det ger näring, skydd och vård till tunt, torrt och sprött hår. Tvätta håret med ett schampo som är särskilt anpassat för att bygga volym men som även skyddar varje enskilt hårtrå– som Silicea Vital Schampoo. Till skillnad från många andra volym-schampon som kan ha en uttorkande effekt återfuktar kombinationen med kisel och biotin håret skonsamt – samtidigt som det ger håret näring och glans. Silicea schampo är helt fritt från parabener och silikoner. Silikoner är en vanlig volymbov då ämnet lägger sig som en hinna på håret vilket tynger ner det fortare. För dig som behöver använda ett balsam så tipsar vi om Silicea Balsam-Spray, som både vårdar och gör det lätt att kamma ut håret. Även är ett leave-in balsam där ingredienserna tack vare att du inte behöver skölja ut dem kan verka, reparera och vårda  tills nästa tvätt. Silicea Balsam Spray ger håret en fin glans och hjälper också att bygga volym.

2. Föna rätt
Med en hårfön kan du få riktig drömvolym på nolltid. Undvik däremot att föna håret ovanifrån. Föna istället håret underifrån (exempelvis med huvudet upp och ner eller genom att använda en rundborste) för att få volym från rötterna. Enda nackdelen med värmestyling är att det sliter på håret, så glöm inte värmeskyddet!

Silicea vackert vinterhår

3. Volympuder eller bakpulver

Ett volympuder tar bort feta partier i hårbotten och ger håret en strävare känsla. På så vis är det enklare burra upp det. Står du där i stundens hetta med ett platt och livlöst hår och inte har något volympuder hemma? Lugn bara lugn! Det funkar faktiskt lika bra med bakpulver. Hur konstigt det än låter så är det en metod som skönhetsexperter tipsat om i alla tider. Smart husmorsknep!

4. Undvik för mycket hårprodukter
Det finns en rad styling-produkter som ger volym till håret. Men överdriven användning är varken skonsamt eller effektivt. Dels sliter det på håret, samtidigt som för mycket produkter kan tynga ner håret och istället ge en motsatt effekt. Använder du exempelvis ett volym-mousse ska det endast användas i hårbotten. Var också varsam med hårspray som även det tynger ner håret!

5. Tupera mera!
Dela upp håret i sektioner och arbeta dig fram och tillbaka med en pinnkam genom att rugga lite lätt i hårrötterna så att hårstråna reser sig. Fixera eventuellt med lite torrschampo  i rötterna. Kamma och styla resten av håret som vanligt!

EXTRA TIPS : En god näringsrik kost smat att addera rätt kosttillskott till din dagliga skönhetsrutin som inifrån ger näring till dina hårrötter och bygger upp styrka och volym är en förutsättning för att långsiktigt ge håret rätt näring med mineraler och vitaminer. Original Silicea är speciellt framtagen för att ge ditt hår de bästa förutsättningarna för ett tjockt, vackert och friskt hår. 

Fler hårtips:
Guide: Hårtipsen som boostar din hårtyp

Inspiration: Här är sommarens snyggaste flätor

Så får du ett tjockare hår

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top