Rätt järntillskott för dig med järnbrist!

Share This Post

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest

Känner du dig trött, hängig och har svårt att koncentrera dig? Det kan bero på att din kropp saknar järn.


Järn hjälper kroppen att producera energi och förser syre till blodet. Tecken på låga järndepåer är svårigheter med koncentration, gäspar mer än vanligt och känner dig trött eller utmattad. Järnbrist kan också påverka hur du samverkar med människor i ditt vardagliga liv.

Så här hittar du rätt järntillskott för din kropp

Att hitta rätt järntillskott kan vara svårt om du inte vet vad du ska leta efter. Här följer tre saker att tänka på för att öka dina järnvärden.

jarntillskott

1. Vad innehåller ditt järntillskott?

När du letar efter ditt tillskott börjar du med att se hur mycket äkta järn som faktiskt finns i produkten.
Det vill säga rätta mängden järn som behövs för dagligt intag och per dos.
Uppmärksamma också att kosttillskottet kan innehålla onödiga tillsatser och konserveringsmedel, vilket medför att de kan vara  speciellt känsligt vid en graviditet, för barn och för de som lider av känslig tarm.

2. Finns det några biverkningar?

Många järntillskotten kan ge vissa biverkningar som påverkar magen så som: förstoppning, oönskade tarmrörelser och illamående. Därför är det viktigt att hitta tillskott som är snällt mot din mage. Flytande järntillskott har ofta en förmåga att både absorberas bättre in i blodet men även ge mindre biverkningar.
 

3. Är smaken viktig på järntillskottet?

Ja det är självklart att smaken är viktig! Med tanke på att du förmodligen kommer ta järntillskottet i minst en månad, därför är det en fördel att den smakar bra. Med andra ord är smaken inte god är risken stor att du ger upp och slutar med tillskottet.


Järn = hälsosamt immunförsvar
Slutligen för att upprätthålla ett hälsosamt immunförsvar spelar järn en viktig roll, för att hjälpa syre att nå fram till hjärnan och musklerna. Så nästa gång du är på jakt efter ett järntillskott för att öka din kraft se då till att du vet vad du ska leta efter.

iron vital

Järnkraft med dokumenterade ingredienser och bas av rödbeta

Ett förslag på flytande järntillskott är Iron Vital F.  Iron Vital är unikt järntillskott som tillverkas av läkemedelsföretaget Anton Hübner sedan över 60 år tillbaka. 

Det är speciellt utvecklad för att öka dina järndepåer samtidigt som den är god och lätt för kroppen att absorbera. Innehåll bl a rödbeta, äpple, bär, B-vitamin och C-vitamin vilket ger ditt immunförsvar ytterligare en boost. Iron Vital minskar trötthet, utmattning och återställer din inre vitalitet, livlighet och energi. Tillskottet är godkänd för både barn och vuxna den är även helt vegansk. 

P.S Ytterligare ett tips är att tillaga och steka maten i en järngryta eller stekpanna av järn för att på så sätt öka dina järnvärden.
 ​

Andra livsmedel som innehåller mycket järn är:

–       Vetegroddar
–       Grönsaker som är gröna
–       Sesamfrön
–       Torkade aprikoser
–       Pumpafrön
–       Ej veganska alternativ är rött kött, fågel och leverpastej