hair loss

Stress och håravfall har ett samband

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Håravfall och förändrad struktur på håret som tex att håret blir tunnare och stripigare orsakas oftare än man tror av stress. Denna typ av håravfall kallas Telogen Effluvium.

Håravfall och stress kan hänga ihop

Håravfall och stress kan vara nära sammankopplade. Telogen är den fas när hårstrået vilar i avvaktan på att ett nytt hårstrå skall växa fram. Det är under denna fas som hårstrået faller av. När man är utsatt för stress så går håret från tillväxtfas till vilofas snabbare än det annars skulle ha gjort. Därefter faller håret av och många hår lossnar samtidigt och vi får håravfall. Det är därför man kan uppleva att man tappar mycket hår åt gången under en stressig period .

Stress kan vara av olika typ positiv som att du är jätte engagerad i ett projekt på jobbet, ska ordna en fest eller den kan vara negativ då den drabbar dig av någon specifik orsak, som tex  otillfredsställd jobbsituation, sjukdom eller relationsproblem. Den andra typen av stress är mer generell som tex att man ständigt oroas över tex någon nära har drogproblem, barnens skolgång, landets ekonomiska eller politiska tillstånd.

haravfall

Stress kan leda till att immunförsvaret försvagas

Oavsett orsak kan stress leda till sömnsvårigheter och att man inte äter tillräckligt eller för mycket.  Denna utveckling kan indirekt leda till att immunförsvaret försvagas, magen råkar i olag och att näringsupptaget försämras. Vid Telogen Effluvium  är det vanligaste att håret växer ut igen efter en tid men det kan ta lång tid och ofta flera månader . Oftast återupptar emellertid hårsäckarna produktionen och återgår till det normala.

Det krävs ofta att man löser och börjar i små steg minskar orsaken till stressen.

Stress orsakar håravfall

Själva problemet med håret och håravfall, som i sig är stressande, kan hjälpa till att bevara håret och med användande av kosttillskott tex Original Silicea.  Det kan förlänga tiden till teologfasen samt minska håravfallet under själva vilofasen. Viktigt med näring även till nya friska hårstrån som växer ut.

Stressen i sig är oftast svårare att påverka. Det gäller dock att försöka bryta den onda spiralen från stress till depressioin så att man inte får allvarligare psykiska problem. Detta är givetvis viktigare än hårets utseende. Ett av världens mest använda medel mot stress och psykiska problem och som använts under 1000-tals år i Kina, Indien och mellanösten är saffran som finns i Saframyl.
Klicka här för att komma till Original Silicea kapslar. De hjälper dig få tillbaka ditt vackra hår igen.

Scroll to Top