Sök
Stäng denna sökruta.
kisel, zink, selen, mangan, mineraler, hår, hud, naglar

Stärk hår, hud och naglar – Här är mineralerna du ska äta

Dela inlägget

Hår, hud och naglar återspeglar ofta hur vi mår

Obalans i vardagen som stress och dålig kost kan orsaka en torr och glåmig hy, sköra naglar och håravfall. Här berättar vi vilka mineraler du ska stoppa i dig för att hjälpa hår, hud och naglar på traven.

Selen

Mineralet bidrar till att bibehålla normala naglar. Den viktigaste källan till selen är fisk, särskilt här i Sverige där grödorna är fattiga på mineralet. Däremot visar ny forskning att seleninnehållet i odlad fisk minskat drastiskt under senare år, då marint foder har ersatts med vegetabiliskt. Därför börjar det i dag bli allt mer problematiskt att få i sig selen i den vardagliga kosten.

Kisel

Kisel hjälper till att bygga upp kollagen, hudens bindväv. Ämnet ser till att hårsäckarna får leverans av alla viktiga mineraler vilka är nödvändiga för normal hårväxt, nagelväxt och cellförnyelse. Kisel har en fantastisk förmåga att binda vatten, vilket ger en återfuktad och frisk hud. Sköra naglar, tunt hår och torr hud kan vara tecken på kiselbrist. Ju äldre vi blir desto mindre kiselhalter har vi i kroppen mot när ni är små. Det är därför som huden på en bebis är så mjuk och len. I födoämnen är havregryn en av de rikaste källorna för kisel.

Men det är skillnad på kisel och kisel. Vanlig kiseldioxid som återfinns i många kosttillskott går normalt inte in i blodet eftersom vanlig kiseldioxid har förmågan att klumpa ihop sig. Därav gör kiseldioxiden ingen som helst effekt för hår, hud och naglar. Vad det handlar om är finfördelningen. Kolloidal kiseldioxid, som finns i Original Silicea är tillverkat på ett patenterat sätt så att det inte klumpar ihop sig. Kolloidal kiseldioxid går därför in i blodet och påverkar all bindväv som bygger upp hår, hud och naglar. Storleken har betydelse! Original Siliceas kiseldioxid är 2000ggr mindre – helt unikt och säkrar kroppens upptag.

Zink

Zink bidrar till en normal hår- och nagelväxt och har även betydelse för immunsystemets normala funktion. I maten återfinns zink i bland annat ostron, mjölkprodukter och kött. Även nötter och frön. Störst risk att drabbas av zinkbrist har vegetarianer och personer som tränar hårt.

Mangan

Mineralet mangan har betydelse för normal bildning av bindväv och bidrar liksom selen och zink till att skydda cellerna från oxidativ stress. Mangan finns främst i vegetabilier som fullkornsprodukter, ris, nötter, havregryn och bär.

Mineralerna selen, kisel, zink och mangan återfinns tillsammans med vitaminet Biotin i Original Silicea! En matsked/kapsel om dagen räcker för att boosta din naturliga skönhet. Gillade du den här artikeln? Då kommer du nog även gilla artikeln om Beautyfood – ät dig till en vacker hy och Topp 7 – maten som ger ett finare hår!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen