Sök
Stäng denna sökruta.
kvinna promenerar glad ledhälsa

Åtta fantastiska hälsofördelar med att promenera

Dela inlägget

Promenader är bra för både kropp och själ, men visste du hur många positiva effekter promenader faktiskt har på kroppen? Här är åtta fantastiska fördelar med att promenera.

1. Du stressar ner

En väldigt god anledning till att ge dig ut och promenera är att det får dig att stressa ner och bli lugnare. Har du haft en stressig dag på jobbet kan en kvällspromenad därför göra underverk för både kropp och själ, eftersom du får göra dig av med stresshormoner och rensa tankarna. Din kropp kommer att tacka dig, vi lovar!

sko

2. Det håller dig glad

Att solen gör dig glad tror jag redan att många vet, men lika viktigt är att frisk luft också har effekt på humöret, likaså att röra på sig. Studier visar också att regelbundna promenader kan motverka depressioner.

LÄS MER: fem sätt att hantera oro och nedstämdhet

3. Du håller vikten

Promenader bränner midjefett och tonar bukområdet och sätter igång ämnesomsättningen. Att promenera är alltså en av de bästa motionsformerna för att upprätthålla en hälsosam vikt och bränna kalorier.

4. Det sätter igång din kreativitet

Släpp sinnet fritt! En promenad underlättar för hjärnan att lösa blockeringar i tankar och tillvägagångssätt. Studier visar att kreativiteten ökar med 60% om du promenerar jämfört med om du sitter stilla. Och när vi tänker efter, visst har en promenad många gånger löst flera problem?

LÄS MER: Så påverkas hjärnan av fysisk träning

glad tjej

5. Det är bra för matsmältningen

Så enkelt som en halvtimmes promenad räcker för att sätta igång matsmältningen och hålla en jämn blodsockernivå. Mer än var femte svensk har idag problem med sin mage mer eller mindre ofta.  Din mage kommer att tacka dig om du promenerar regelbundet!

6. Det är bra för lederna

Promenader gör stela leder mjukare! Ledvätskan blir mer flytande, vilket smörjer lederna och stärker de muskler som ger stöd åt dem. Promenader kan också minska ledvärk som hänger ihop med bland annat sjukdomen artros. Det finns också tillskott som kan hjälpa vid inflammationer och stela leder. Ett väldokumenterat tillskott som rekommenderas för rörliga och flexibla leder är GLYC BOOST.  

LÄS MER: Glyc serien

7. Det är bra för hjärtat

Genom att promenera minst 30 minuter om dagen stärker du hjärtat och minskar risken för hjärtsjukdom och stroke. Har du däremot redan haft något av föregående ska du alltid samråda med din läkare innan du rör på dig.

LÄS MER: Hur mycket behöver jag oroa mig

8. Det stärker immunförsvaret

Promenader är ett av de bästa hjälpmedlen för att klara sig igenom förkylningstider. Den som promenerar regelbundet har också lättare för att bli frisk när denne väl blivit förkyld, än den som inte motionerar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen