Sök
Stäng denna sökruta.
mat, naglar

5 livsmedel som boostar dina naglars välbefinnande

Dela inlägget

Har du sköra, torra naglar som aldrig tycks växa? Det kan vara ett tecken på att kroppen inte får i sig tillräckligt av de viktiga vitaminer och mineraler du behöver genom din dagliga kost. Silicea listar supermaten som bidrar till naturligt starka och välmående naglar!

En allsidig och varierad kost behövs för att du ska få i dig alla näringsämnen du behöver. Sköra naglar som skivar sig och går av beror oftast på brist på mineralerna zink, järn, kalcium, magnesium och kisel. Nedan hittar du fem livsmedel som är extra berikade på följande:

1. Nötter
Nötter håller inte bara blodsockret i schack, de innehåller också nyttiga mineraler som boostar naglarnas tillväxt. Paranötter innehåller exempelvis mycket selen. Jordnötter är rika på zink.

2. Ägg
Proteiner är nödvändigt för friska och välmående naglar, något som ägg är fullproppat med. Dessutom är ägg rikt på b-vitamin och magnesium, vilket också främjar nagelhälsan.

Läs också: Maten som ger dig ett finare hår

3. Lax
Superfisken som är rik på protein, kalcium, zink, selen och koppar. Selen och koppar stimulerar precis som kisel produktionen av kollagen, hudens bindväv.

4. Spenat
Spenat innehåller magnesium och främst mycket järn, lika nyttig för naglarna som för resten av hälsan. Prova att göra en hälsosam smoothie för hår, hud och naglar med babyspenat som bas. Vi har receptet!

5. Havregryn
Livsmedlet innehåller kisel, som stärker bindväven, reglerar fuktbalansen och understödjer bildandet av kollagen – basen för starka naglar.

Har du svårt att tillgodose alla näringsämnen som naglarna behöver i din vardagliga kost? Då kan du ha nytta av ett kosttillskott. Original Silicea innehåller en hög koncentration av mineralisk kisel, kompletterat med zink, mangan, selen och biotin.

Läs även:
Så får du naglarna att växa fortare (och inte gå av!)
5 typer av förändringar i naglarna (och vad de kan betyda!)
Trend: Här är färgerna du ska ha på naglarna i vår

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen