Sök
Stäng denna sökruta.
naglar, trend,

Så får du naglarna att växa fortare (och inte gå av!)

Dela inlägget

Får du aldrig någon längd på dina naglar? Vi har tipsen för hur du får naglarna att växa fortare, och behålla sin längd!

1. Massera nagelbanden

Dålig blodcirkulation kan bromsa naglarnas tillväxt. Genom att massera nagelbanden regelbundet kan du öka blodcirkulationen och hjälpa naglarna att växa fortare. Ett plus är att det är avkopplande, så varför inte massera naglarna en stund varje dag?

2. Använd nagelolja regelbundet

Torra naglar tenderar lätt till att skiva sig och gå av. Håll naglarna återfuktade och smörj in dem med nagelolja när du masserar dem. Kokos- eller mandelolja funkar lika bra som nagelolja.

Fler nageltips: Så får du starka och vackra naglar

3. Drick ordentligt med vatten

När kroppen är uttorkad blir det svårt för naglarna att växa. Nagelband som nagelbädd torkar ut och skivar sig lätt, så drick ordentligt med vatten. Ca 1,5 – 2 liter per dag anses vara rekommenderat intag.

4. Prova ett tillskott för hår, hud och naglar

Tycker du att du har provat allt, men upplever att naglarna ständigt är sköra, skivar sig och går av? Brist på näring kan bromsa tillväxten av naglarna. Prova Original Silicea som innehåller mineraliskt kisel i form av finfördelad kiseldioxid, kombinerat med biotin, mangan, zink och selen som bidrar till att bibehålla normala, starka naglar.

Läs även: Starka, friska och längre naglar – gör en 90-day Challenge!

5…och vårda!

De kanske mest klassiska tipsen: fila naglarna och stärk dem med nagellack. Precis som att hårtoppar blir kluvna och går av om du inte klipper håret regelbundet, så skivar sig naglarna och går av om du inte filar dem regelbundet. Ha som vana att fila dem två gånger i veckan (vi rekommenderar glasfil) och naglarna får chansen att växa sig långa och starka. Avsluta med ett snyggt nagellack.

Läs också:
7 tips för att undvika kluvna hårtoppar
Då behöver hår, hud och naglar extra vård

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen