Sök
Stäng denna sökruta.

Behåll glädjen i jul: Så undviker du julstressen

Dela inlägget

Vi går mot jul! För många medför det en positiv förväntan, med julen kan också innebära en hel del stress. Här är tipsen för hur du kan undvika julstressen, och istället njuta mer av högtiden.

1. Gör en checklista

Om du har eventuella måsten som du vill och behöver få gjort i jul, lista upp dem i god tid. På så vis får du god översikt över det som ska göras och kan beta av dina måsten allt eftersom. Då slipper du den där panikstressen som lätt kan infalla dagarna innan jul.

2. Delegera

Ta inte på dig alla uppgifter själv. Se över vilka som kan delas ut på andra i sällskapet som ska fira tillsammans! Om du har barn så kan du ge dem uppgifter som exempelvis pynt och paketinslagning. Det ger dig avlastning, och får barnen att känna sig delaktiga!

julstress

3. Gör bara det som känns lustfyllt

Det är inte ett måste att griljera sin egen julskinka, rulla sina egna köttbullar eller damma varenda hörn i hemmet. Släpp på kraven! Det går minst lika bra att exempelvis köpa maten färdig. Gör det som Du mår bra av, och som medför Dig glädje i jul!

4. Våga säga nej!

Får du alltid uppgiften att göra Janssons Frestelse varje jul? Eller är du den som alltid är värd? Oavsett uppgift – orsakar den en stress hos dig, eller vill du inte i år, våga säga nej till saker du varken känner för eller orkar med.

5. Handla på nätet

Bästa tipset för att slippa ge dig ut och trängas, svettas och flänga runt i julhandeln – handla på nätet! Du slipper gå utanför dörren, slipper köerna och kan i lugn och ro handla det mesta du behöver i julklappsväg hemma från soffan. På många orter kan du till och med handla hem julmaten på nätet.

6. Gör något helt annat…

…om stressen ändå faller sig på! Lägg eventuella krav åt sidan en stund och släng dig i soffan framför en bra film med någon du tycker om. Stresshormonerna i blodet minskar, du får en trevlig stund och har sedan lättare för att ta upp uppgifterna igen!

7. Ta hand om dig!

Försöker du hålla nere stressen, sover ordentligt men ändå känner dig trött, nedstämd, orkeslös och orolig? Se till att tillföra en daglig dos av julens härligaste krydda – saffran! GLYC POSITIVE MOOD är ett naturligt framtaget kosttillskott för att hantera perioder av nedstämdhet, och kan ha en betydelse för att bevara känslomässig balans och positiv sinnesstämning samt minska trötthet och utmattning. Läs mer om GLYC här!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen