Sök
Stäng denna sökruta.
Kvinna med långt blött hår

Så får du glow i hyn i sommar – utan smink

Dela inlägget

Skippa highlightern – det där snygga Hollywood-glowet går faktiskt att trolla fram helt naturligt, utan smink! För skönheten kommer inifrån!

Hemligheten ligger ofta i en välgjord makeup där vissa partier i ansiktet ljusas upp för illusionen av mer lyster. Men vi på Silicea gillar det naturliga och vet att ett naturligt glow går att få utan makeup.

När vi mår bättre både fysiskt och psysiskt syns det även på vår hud och vi blir snyggare och får även en annan utstrålning. Även vårt näringsupptag förbättras när vi sover bra, inte stressar och och äter rätt.  Du har väl själv sagt till någon i din bekantskap att ”de riktigt  strålar” när de mår riktigt bra. Det nästan lyser om oss, när vi mår bra, vi får mer glow och även en bättre lyster i huden.  Det kanske låter som en klyscha men är såå sant!

Det är också så att många av de sakerna vi ser som attraktiva hos en annan person ofta beror på god hälsa, en god hudvårdsrutin och rätt näringsintag.

Men nu tillbaka till tipsen på  hur du kan skippa din highlighter och ändå få rätt glow och lyster i huden. 

 

1. Tvätta skonsamt
Tvättar du ansiktet i duschen? Sluta med det direkt! Duschens strålar är oftast alldeles för varma för den känsliga hyn i ansiktet, och tenderar att torka ut huden. Tvätta istället ansiktet i ljummet vatten och rengör med skonsamma produkter. Avsluta med en dagkräm med mycket fukt.

 

kvinna tvattar ansikte

 

2. Peeling

Då och då behöver ansiktet en liten skrubb för att reducuera döda hudceller och låta ny, fräsch hud blinka fram. Skrubbning stimulerar även blodcirkulationen vilket gör att huden ser piggare ut. Använd en peeling speciellt framtagen för ansiktet och skrubba med lätt hand. Skrubbar du för hårt riskerar du att repa huden. En skrubb med naturliga ingredienser, exempelvis ekologiska, är att föredra framför de med mikroplaster som är skadliga för miljön.

3. Olja
För ett extra framhävande av lyster och glow – avsluta din hudvårdsrutin med en härlig ansiktsolja. Undvik partier som näsvingar och ögonlock (där det snarare kan se flottigt ut) och fokusera på kindben, nästipp, panna, amorbåge och hakan.

 

 

4. Glow från insidan och ut
Visste du att kiseldioxiden i Original Silicea binder fukt i huden? Det ger en mer återfuktad hud vilket bidrar till ett naturligt och hälsosamt glow! Kiseldioxid stärker också bindväven, förbättrar dess elasticitet och ökar spänsten. Tecken på kiselbrist kan visa sig i torr hy, matt hår med kluvna toppar och sköra naglar.  Vegancertifierade tillskott som Original Silicea kapslar eller Silicea Beauty Shots  kombinerar kiselgel och de viktigaste näringsämnena för att boosta hår, hud, bindväv och naglar inifrån. Samtliga produkter i Silicea serien är trygga produkter att använda i din dagliga hudvårdrutin..  med studier som visar resultat.  

Sommar hud återfuktning5. Sola smart
En solkysst hud framhäver mer lyster – men var rädd om din hy. Att skydda huden mot solens strålar är viktigt inte bara för att undvika solskador och rynkig hud. Solen torkar även ut huden och gör den trött och glåmig. Investera i en bra dagkräm med hög SPF och njut av en frisk och återfuktad hy.

6. Kollagen, kiselgel och hyaloronsyra i kombination
Ännu mer lyster och glow. Vill du boosta din inre glow ytterligare så finns Original Silicea Kollagen PLUS  som ytterligare komplement till Silicea kapslar.  Det är en unik formula av högkvalitativa kollagenpeptider (Verisol), Haplex Plus Hyaluronsyra, Silicea kiselgel, C-vitamin och koppar.  Kollagenpeptider som  förbättrar hudens densitet, elasticitet och hudfuktighet och hjälper synbart att minska rynkor öka hudens elasticitet tillsammans med siliceas  unika kiselgel. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen