kisel

5 anledningar till varför kroppen behöver kisel

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Alla människor föds med rikliga halter av kiseldioxid, ett av kroppens viktiga spårämnen. Men har kroppen brist på kisel kan följderna bli många.

Exempelvis orenheter i hyn, hårförlust, matt hår med kluvna toppar och mindre elastisk hud. Det finns många anledningar till varför kroppen behöver kisel, vi listar fem viktiga skäl!

1. För en normal hårväxt
Kisel är en av de största komponenterna i kollagen, hudens bindväv. Ämnet ser till att hårsäckarna får leverans av alla viktiga mineraler vilka är nödvändiga för en normal hårväxt.

2. För hormonbalansen
Kisel har en avgörande betydelse för hela kroppen och främjar mineralbalansen mellan kalcium och magnesium, som i sin tur hjälper till att upprätthålla hormonbalansen. En obalans i de kvinnliga könshormonerna är en av de största enskilda faktorerna bakom håravfall och tunt hår, vilket är vanligt i samband med klimakteriet.

Läs även: Fem orsaker till varför du tappar mer hår än normalt

3. Kisel kan motverka finnar
Kisel kan fungera som ett utmärkt komplement i kampen mot finnar och oren hy. Du kan även använda exempelvis Silicea kiselgel för utvärtes bruk, och lägga en ansiktsmask med gelen.

4. För matsmältningen
Kisel är ett superbra tillskott för avlägsnande av gifter som uppstår till följd av matsmältningen. Finfördelat kisel med syre och vatten (kiselgel) binder gaser och andra substanser i magen och tarmsystemet, och skyddar dess slemhinnor.

Läs även: Maten som ger dig ett finare hår

5. För frisk hud och starka naglar
Kisel bidrar till en fastare hy, och minskar gropar och linjer (celluliter). Kisel bidrar också till starka naglar. Upplever du att du har en torr hud och naglar som skivar sig så kan det vara ett tecken på kiselbrist. Här kan du läsa mer om kisel.

Läs också:
Fyra enkla kvällsrutiner för att slippa torr hud
9 knep för att lindra din stressmage

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top