Skönhet börjar inifrån! Vi listar vanliga tecken på hår, hud och naglar som kan tyda på kiselbrist.

Kisel är ett grundämne, näst efter syre är kisel det vanligaste elementet på jorden. Kisel återfinns överallt i naturen och ger styrka, elasticitet och flexibilitet. Mineralet ingår i varje cell i kroppen och har särskilt viktig betydelse för snabbt växande celler så som de i hår, hud och naglar. När vi föds har vi som högst kiselhalter i kroppen, det är därför en bebis hud är så mjuk och len.

Silicea tipsar: Kiselgel funkar även som ansiktsmask

Kisel bidrar till friskare hår genom att optimera en god näringstillförsel till hår- och nagelrötterna. Kisel är också viktigt för uppbyggnad av kollagen och bindväv. Mineralet suger till sig fukt och vätska, och kan både återfukta och bidra till förbättrad elasticitet i huden.

Allt eftersom vi blir äldre minskar kiselhalterna i kroppen. Efter 20 års ålder förlorar kroppen sin förmåga att lagra kisel och kan då heller inte producera kisel själv. För att bevara normal kvalitet på hår, hud och naglar genom hela livet går det att komplettera med en daglig dos av kiseldioxid.

Här är 5 vanliga tecken på kiselbrist:
1. Mindre elastisk hud
2. Sköra naglar som lätt skivar sig och går av
3. Torrare hud än normalt
4. Tunt hår
5. Torrt och sprött hår

Kisel är även effektivt vid håravfall
Håravfall på grund av stress och andra negativa upplevelser, eller håravfall efter förlossning är också vanliga orsaker till att håret kan behöva en näringsboost. Original Silicea innehåller en hög koncentration av kisel, i form av finfördelad kiseldioxid, och bidrar till en normal återväxt av håret. Endast en kapsel eller matsked om dagen för att boosta hår, hud och naglar inifrån.

Vill du lära dig mer om kisel?
Kisel – naturens byggsten
5 anledningar till varför kroppen behöver kisel