Sök
Stäng denna sökruta.
svullen mage

Leva med ballongmage – en historia ur verkligheten

Dela inlägget

Lider du av ballongmage eller svullen mage?

Jag heter Rebecca och en småbarnsmamma som lidit av magproblem med IBS symtom i över 10 år.
I dag lider var sjätte svensk av någon form av magproblem som IBS (Irriterad tarm.) Att lida av en ballongmage som aldrig vill gå ner kan både tära på psyket så väl som på det sociala livet. Ofta finns det en eller flera personer i sin närhet som lider av ballongmage vilket man inte alltid vet om. De flesta lider i tystnad och behöver tacka nej till middagar eller den där mackan på jobbet bara för man inte vet vad som kommer att hända med magen.

doktor

Lämning på dagis

Varje vardag lämnar jag min dotter på dagis och träffar hennes fröknar dagligen. Denna morgonen började vi småprata, som man alltid gör på morgonen. Vi komma in på olika problem och min dotters fröken berättade då att hon hade haft magproblem en längre tid.

LÄS MER: Silicea Mag-Tarm mot uppblåsthet och gaser

Orka med APT- möten/ lärarmöte

Hon berättade även om att vänner i hennes närvaro som känner till hennes problem, brukar säga åt henne gå in på toaletten och fisa. Även om hon känner dem väl så upplevde att detta var en jobbig situation.

Hon berättade även för mig att deras APT- möten/lärarmöten är jobbiga och hon valde alltid att stå över det som bjöds. Även om hon var hungrig efter en lång dag på jobbet, för att hon var rädd för att hennes mage skulle börja krångla. Detta gjorde att hon inte orkade vara koncentrerad och lyssna på den informationen som gavs på mötet.

ibs mat scones vid uppblåst mage

LÄS MER: Frukost till dig med IBS

Egen erfarenhet

Eftersom jag själv lider av ballongmagen och magkramper och har gjort en längre tid känner jag igen hennes problem. Själv har jag testat det mesta på marknaden, tillslut var det min svärmor som tipsade mig om en kiselprodukt.  Hon hade läst om produkten och tyckte jag skulle testa denna och se om den hjälpte. Det tog ett tag innan jag tog mig mod och gjorde detta, men när jag väl hade gjort detta så märkte jag ganska snart att min mage var lugnare. Jag fick inte heller lika ont och inte så ofta. svullenmage var inte heller lika stor längre.

En glad och harmonisk mage

Eftersom jag själv hade provat kiselprodukten bland annat för ballongmage och det inte finns några dokumenterade biverkningar, kände jag mig säker på att rekommendera denna produkten till hennes fröken. Några dagar senare när jag lämnade min dotter berättade hennes fröken att hon tyckte att magen hade lugnat ner sig och att hon kände sig lugnare i socialsammanhang.

stressmage

Varför Kiselprodukter?

Med finfördelat kisel och syre tillsammans med vatten har en bindningsförmåga och ser till att binda gaser och andra substanser i din mage och i ditt tarmsystem. Den skyddar även slemhinnorna. Denna gel har en positiv effekt på uppblåst mage även kallat ballongmage,  såväl som orolig mage, samt även andra typer av mag- och tarmproblem som IBS och halsbränna. Den verkar snabbt och man kan känna sig bättre bara på några timmar.
Läs även mer om kisel och IBS (irritable bowel syndrome)

LÄS MER: Silicea Mag-Tarm Gel

Rulla till toppen