Frukost är det viktigaste målet på dagen och det är viktigt att inte slarva med den. Har du IBS och försöker hitta något gott att äta vid frukost, kan detta bli en utmaning. Om du är en person som älskar bröd men ofta får gaser i magen av det och nu har beslutat att prova med att utesluta gluten för att se om detta kan vara av vikt när det gäller din IBS? Då kan du prova lite olika alternativ. Prova att göra goda majsscones till frukost och var med på mackfesten.
Majsscones
Ingredienser
- 4 dl majsmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 7 torkade aprikoser,
- hackade
- ½ tsk salt
- 50 g smör
- 2 dl (Laktosfri) Yoghurt
- naturell
Gör så här
Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, bakpulver, aprikoser och salt. Finfördela smöret i blandningen och rör ner yoghurt. Arbeta ihop till en jämn deg. Dela den i 2 delar och platta ut till runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kryss i varje kaka. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Låt svalna något. Dela dem och servera ljumma med smör och ost.