Sök
Stäng denna sökruta.

Grönt te: Därför är det bra för kropp och själ

Dela inlägget

Vad som är så speciellt med grönt te

Grönt te är utan tvekan den mest hälsosamma tesorten. Den innehåller den kraftiga antioxidanten EGCG och aminosyran L-theanin vars egenskaper kan förbättra minne, inlärning samt reducera stress. Grönt te kommer från samma blad som svart te. Skillnaden är framtagningsprocessen. Svart te oxideras innan det torkas. Grönt te ångas vanligtvis upp, vilket gör att näringsämnena tas bättre tillvara, likväl som bladen får behålla sin gröna färg.

te

Hälsofördelar

– Bidrar till att öka koncentration och inlärning
– Har en avkopplande funktion
– Ökar motivation
– Bidrar till mindre (främst fysisk) trötthet
– Förbättrar minnet
– Reducerar stress

Amerikanska forskare menar att grönt te även är en mirakeldryck för ämnesomsättningen. Likaså är det bra för tänderna.

Historien

Grönt te har använts i Kina i tusentals år för sin förmåga att öka fysisk uthållighet, stimulera mental klarhet och främja livslängden. De första teerna nådde Sverige på 1600-talet. Då ansågs det som en handelsvara – för te var dyrt. Långt in på 1900-talet var det enbart de välbärgade som kunde njuta av drycken.

Grönt te återfinns även i vår senaste nyhet i GLYC-familjen: GLYC Sharp. Tillsammans med 5 andra noga utvalda ingredienser – för att få den rätta sammansatta produkten för koncentration och fokus i en stressad vardag. Saffran – för en positiv sinnesstämning och normal sexlust. Rosenrot – för prestationsförmågan och problemlösning. Schisandra – för en ökad förmåga att anpassa sig till stress.

Köp GLYC Sharp

mentalt fokus och positiv inställning

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen