Sök
Stäng denna sökruta.
torrt och slitet hår

7 tips som räddar ett torrt och slitet hår

Dela inlägget

Har ditt hårsvall blivit torrt och skört efter en långdragen vinter? Här är tipsen som räddar håret från rot till topp!

1. Välj rätt schampo
Rätt schampo är en förutsättning för ett friskt, återfuktat och glansigt hår. Visste du att silikoner och sulfater (som är vanliga innehållsämnen i schampo) kan torka ut hår och hårbotten? Silikoner lägger sig som en hinna över hårstråna och ger en fejkad glans. Sulfater är ett fettlösande ämne (tänk likt diskmedel) som tvättar bort silikoner, vilket i sin tur torkar ut hår och hårbotten. Välj ett schampo utan dessa ämnen, som bevarar ditt hårs naturliga oljor istället. I dag finns en rad skonsammare alternativ på marknaden – som Silicea Vital Schampo.

 

2. Motverka kluvna hårtoppar
Skjuter du gärna lite på den där klipptiden för att ge håret extra längd? Det kan snarare hämma än främja. När håret blir slitet klyver sig topparna tillslut. En kluven hårtopp som bryts och går av gör att hårstråt delar sig – för att sedan vandra upp och gå av på nytt. Känns håret långslitet? Bryt mönstret och se till att boka in en ny klipptid redan i samband med det föregående besöket. Frisörer och hårstylister rekommenderar en klipptid ungefär var åttonde vecka för att undvika slitet hår.

3. Ge håret näring från insidan
Ett vackert och välmående hår börjar från roten. Ett torrt och skört hår kan vara brist på kisel, en mineral som vi har naturligt i kroppen och vars halter kan minska ju äldre vi blir. Kisel i form av finfördelad kolloidal kiseldioxid är huvudingrediensen i Sveriges mest sålda skönhetstillskott Original Silicea.

Det är skillnad på kisel och kisel. Kolloidal kiseldioxid hjälper till att bygga upp kollagen, hudens bindväv, och ser till att hårsäckarna får leverans av alla viktiga mineraler vilka är nödvändiga för normal hårväxt. Ämnet har en fantastisk förmåga att binda vatten vilket reglerar fuktbalansen i hud och hårbotten. Vid perioder av sämre hårkvalitet: prova Original Silicea för att ge håret rätt näring och stärka håret från insidan.

4. Regelbundna hårinpackningar
Gå in i våren med återfuktade längder – ge håret lite extra kärlek utifrån genom att unna det en hårinpackning regelbundet. Balsam vid varje hårtvätt är givetvis a och o – men en återfuktande hårinpackning ger den extra kicken. Original Silicea kompletterat med en riktigt bra inpackning ger en fukt-boost, motverkar slitage och stärker håret – inifrån och ut.

Läs även:

Hårguide: Så läser du innehållsdeklarationen på dina hårprodukter (som ett proffs!)
7 tips för att undvika kluvna hårtoppar

5. Skydda
Är du ett stort fan av värmestyling? Glöm inte värmeskyddet! Det lägger sig som en skyddande hinna över håret och motverkar slitage. Tips om du använder både hårfön + platt/locktång: applicera värmeskyddet två gånger, en omgång efter varje värmeverktyg för maximal heat protection.

6. Olja
Det går aldrig att reparera en kluven hårtopp. Men när längderna är nyklippta kan du förebygga att topparna klyver sig på nytt. Investera i en härlig, vårdande hårolja som du applicerar längst ut i hårlängderna. Håroljan skyddar inte bara topparna från att klyvas – den ger även fukt och motverkar att topparna blir torra och spröda.

7. Sov med en fläta
Vi har tidigare pratat om att hårflätan är den mest skonsamma frisyren du kan bära. Varför inte lägga i en hårinpackning innan sängdags och bädda in håret i en fläta? Inpackningen får arbeta på djupet och hårstråna får mindre friktion mot kudden.
Här kan du läsa mer om skonsamma frisyrer för håret..

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen