Sök
Stäng denna sökruta.

Sommardeppig? Så här får du hjälp!

Dela inlägget

Träden är vackert gröna och det blir inte längre mörkt innan klockan fyra på eftermiddagarna. Sommaren är med andra ord här och tiden när det är meningen att du ska njuta och tanka ny energi närmar sig. Allt borde kännas fantastiskt, men ändå är det något som skaver.

Årstiderna påverkar oss mer än vi tror och det är vanligt att känna sig nedstämd inför och under sommaren. Ibland är det själva övergången från ett klimat till ett annat som spökar, men det kan också handla om att ha orimligt höga förväntningar på semestern eller att få svårt med omställningen från strukturerad vardag till ledighet. Kanske är det dessutom extra mycket att bocka av på jobbet inför semestern. 

Om du känner igen dig i något av det här, finns det flera saker du kan göra för att undvika att fastna i negativa tankemönster och må bättre.  

Fyra saker att testa

Uttrycket ”att vakna på fel sida” finns av en anledning. Hur du känner dig på morgonen har ofta stor effekt på resten av dagen. Genom att se till att du får i dig de näringsämnen, vitaminer och mineraler du är i behov av hjälper du kroppen att komma i balans. Som ett komplement till en varierad kost tipsar vi därför om GLYC Positive Mood. Det är ett helt naturligt kosttillskott som innehåller bland annat B-vitaminer, saffran och magneisum. Vitaminerna påverkar funktioner i kroppen som kan ha betydelse för stämningsläget och hjälper dig de dagar du inte riktigt känner dig på topp. Kosttillskottet är speciellt framtaget för att minska trötthet och utmaning, liksom för att bevara en positiv sinnesstämning. 

Fördelen med GLYC Positive Mood är att det är biverkningfritt och välbeprövat sen långt tillbaka. För gott resultat ska du äta tillskottet under en till två månader. Kosttillskott ersätter inte en balanserad kost och hälsosam livsstil.

2. Semster = vila. Men låt inte allt flyta ihop

Jobbet för automatiskt med sig fasta tider att förhålla sig till och de flesta trivs bra med den sortens rutiner. När de plötsligt försvinner på sommaren kan det kännas som att du får ett överflöd av tid du borde fylla med intressanta saker. Samtidigt kan bristen på daglig kontakt med kollegor göra att du upplever ensamhet och isolering. Sådana känslor brukar bli lättare att hantera om du behåller ett par fasta rutiner även under sommaren. Försök därför planera in någon form av hållpunkter varje dag. Det kan till exempel räcka med att införa morgonpromenader och regelbundna måltider.

3. Strunta i vad grannen (eller influencern) gör

På sociala medier får vi framför allt ta del av andras bästa stunder och sådant de är stolta över. Och sanningen är att det sällan utgör mer än en liten tårtbit av livet. Om du jämför ditt liv med utvalda glimtar ur andras liv är det inte det minsta konstigt om ditt eget känns innehållslöst och tråkigt. Fokusera istället på att vara närvarande i det som pågår runt omkring dig. Prova att lägga bort telefonen en förmiddag och känn efter hur du mår.

4. Sänk kraven

Nej, det är inte rimligt att underhålla barnen varje dag hela sommarlovet, att ta igen all förlorad tid med partner och vänner från det gångna året och samtidigt bygga en ny altan. Hur ska du kunna må bra mitt i allt det? Att ha en plan för vad du skulle vilja göra under sommaren är självklart inte fel, men det kan underlätta att ha en avslappnad inställning till vad du faktiskt hinner med. Kom ihåg att det inte existerar någon perfekt sommar att leva upp till, mer än den du skapar i ditt huvud. Barn klarar att ha lite långtråkigt ibland. Altanbygget får ta den tid det tar. Och det är helt okej att titta på Netflix även när solen skiner!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen