Sök
Stäng denna sökruta.
skillnaden mellan silicea mag-tarm och novalucol antacida

Vad är skillnaden mellan Novalucol (antacida) och Silicea Mag-Tarm

Dela inlägget

 Sverige och i flertalet länder i världen är Novalucol, Link och liknade preparat helt dominerande när det gäller framför allt halsbränna och ”ont i magen”. De är klassificerade som läkemedel och kallas antacidum.

Definitionen av ett antacidum är att de är syreneutraliserande.  Dvs en starkt basisk substans med högt PH neutraliserar den sura miljön med lågt PH som normalt maginnehåll har. Resultatet blir att maginnehållet blir mer neutralt och inte längre retar magslemhinnan. Antacida har oftast utmärkt effekt vid tillfällig halsbränna. Biverkningarna är få och endast personer med nedsatt njurfunktion bör inte använda antacida.

Detta är utmärkt men…

Kroppen är konstruerad för att maginnehållet skall vara surt för att först neutraliseras i tolvfingertarmen. Detta därför att mat successivt skall få möjlighet att sönderdelas i olika enzym- och ph-miljöer för att näringsinnehållet skall kunna frigöras för att sedan absorberas genom tarmväggen in i blodet. Effekten av antacida varar i ca 30 min – några timmar. Refluxbesvären lindras till viss del en stund efter att du tagit läkemedlet, men det kan dröja någon dag innan du känner en tydlig förbättring. Tillverkaren rekommenderar att användningen av antacida inte bör vara längre än 2 veckor.  Källa vårdguiden 1177.se och fass.se 

Det är mot denna bakgrund Octean kan föreslå ett alternativ

Silicea Mag-Tarm är inte ett antacidum och påverkar inte ph-värdet i magen i någon större utsträckning. Silicea Mag-Tarm lägger sig som en hinna på mag-tarmväggarna och skyddar och stärker denna. Den suger upp retande bakterier och toxiner och gör att gaser försvinner. Sönderdelning av föda och upptag och absorption av näringsämne påverkas inte och man får en mild och långvarig skyddande effekt som påverkar magen positivt på flera sätt samtidigt som slemhinnorna stärks. Den kan användas under längre tid. Silicea Mag-Tarm är godkänd som medicinteknisk produkt lämplig för både barn och vuxna i hela EU med indikationerna;

Ont i magen, Halsbränna, Illamående, Kräkningar, Gasbildning och Diarré samt IBS-symtom. 

Behandling med Silicea Mag-Tarm

Studier – Flertalet randomiserade, dubbel-blind, kontrollerade studier har gjorets på produkter innehållande kiselgel, som alla övedrvägande arbetar via principen för adsorption.

Studierna konstaterade en signifikant förbättring av både varaktighet (längden) och symtomen på olika gastrointensinala (mag-tarm) infektionssjukdomar.

Den aktiva ingrediensen i Silicea Mag-Tarm är kiselgel (kiselsyragel) en förening som består av mineralet kisel (Si) och syre och vatten. KJiselgel har en ovanligt hög bindingsförmåga, inte bara för att binda patogener och deras toxiner utan även för gaser. På så sätt kan det kisllgelen minska irriteraned gaser. Det bytyder att gaser, patogener och deras toxiner är bundna rent fysiskt process i mag-tarmkanalen och utsöndras naturligt genom tarmarna. Det lugnar och stöder regenerering av den upprörda mag-tarmkanalen.

Silicea Mag-Tarm har en förmåga att binda patogener för att hjälpa och behandla gastrointensinala problem associerade med magsmärtor, illamående, halsbränna, kräkningar, gaser och diarré. Förutom behandling vid akuta mag-tarmproblem rekommenderas även Silicea Mag-Tarm vid långvarig behanndling vid kroniska mag-tarm problem som illamående, gaser, kramper, diarré och halsbränna. Fri från tillsatser och även lämplig för barn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen