Sök
Stäng denna sökruta.
Kvinna glad solljus

Så får du mer volym i håret – 11 tips!

Dela inlägget

Har du någonsin önskat att ditt hår såg tjockare och friskare ut? Många tycker det är besvärligt med tunt hår, men det finns flera sätt att få mer volym i det. Enkla hårvårdsrutiner, eller ett byte av hårprodukter kan ha en stor effekt på din hårvolym.

Genom att förstå ditt hårs natur och vad som påverkar det kan du lära dig hur du kan få det att se tjockare och mer välvårdat ut. Så, om du är trött på att ditt hår ser platt och livlöst ut, fortsätt läsa för att lära dig olika sätt att få mer volym i ditt hår.

1) Volymschampo och balsam

Först måste du börja med ett bra schampo och balsam som ger extra volym, men lika viktigt är att det ger näring, skydd och vård till tunt, torrt och sprött hår. Tvätta håret med ett schampo som är särskilt anpassat för att bygga volym, men som även skyddar varje enskilt hårstrå. Ett sånt schampo är Silicea Vital Schampo

Silicea vital schampo

Till skillnad från många andra volymschampon som kan ha en uttorkande effekt återfuktar Silicea Vital Schampo med kisel och biotin håret skonsamt – samtidigt som det ger håret näring och glans. Siliceas schampo är helt fritt från parabener och silikoner. Silikoner är en vanlig volymbov då ämnet lägger sig som en hinna på håret vilket tynger ner det fortare. 

För dig som behöver använda ett balsam så tipsar vi om Silicea Balsam-Spray, som både vårdar och gör det lätt att kamma ut håret. Det är ett leave-in balsam som du inte ska skölja ur, utan de goda ingredienserna ska verka, reparera och vårda tills nästa tvätt. Silicea Balsam Spray ger håret en fin glans och hjälper också att bygga volym.

LÄS MER: ”Inget annat schampo har hjälpt mig så här bra.”

Schamponerar hår

2) Schamponera dubbelt – och massera hårbotten!

Genom att schamponera ditt hår två gånger hindrar du hårstråna från att bli nedtyngda av onödiga oljor och överflödiga produkter. Produktansamlingar i hårbotten, från exempelvis torrschampo eller andra hårvårdsprodukter, kan dränera håret på dess naturliga volym. Detta eftersom produktansamlingen tynger ner håret och förhindrar hårsäckarna från att kunna andas normalt, vilket hämmar tillväxten.

Passa även på att ge dig själv en skön hårbottenmassage i duschen. Det kan hjälpa hårstråna att resa sig från hårbotten samtidigt som det stimulerar ny tillväxt.

 

3) Variera hårbenan

Genom att variera hårbenan kan du på ett enkelt sätt tillföra mer volym till ditt hår. Har du vanligtvis mittbena kan en sidbena vara ett effektivt sätt att få lite mer lyft från hårbotten. 

4) Använd rätt hårborste 

Om du borstar ditt hår när det är blött, så är det viktigt att använda rätt hårborste. Använd en wet brush med mjuka piggar för att undvika att ditt hår ser livlöst ut.

Fönar hår med rundborste

5) Föna rätt

Med en hårfön kan du få riktig drömvolym på nolltid. Undvik däremot att föna håret ovanifrån, då det tynger ner håret. Föna upp och ned istället – ett enkelt knep för att få extra volym i håret (exempelvis med huvudet upp och ner eller genom att använda en rundborste). Glöm inte att använda värmeskydd för att skydda ditt hår från skador.

6) Volympuder eller bakpulver

Ett volympuder tar bort feta partier i hårbotten och ger håret en strävare känsla. På så vis är det enklare burra upp det. Står du där i stundens hetta med ett platt och livlöst hår och utan volympuder hemma? Lugn bara lugn! Det funkar faktiskt lika bra med bakpulver. Hur konstigt det än låter så är det en metod som skönhetsexperter tipsat om i alla tider. Smart husmorsknep!

Hårprodukter hos frisör

7) Undvik för mycket hårprodukter

Det finns en rad stylingprodukter som ger volym till håret. Men överdriven användning är varken skonsamt eller effektivt. Dels sliter det på håret, samtidigt som för mycket produkter kan tynga ner håret och istället ge en motsatt effekt. Använder du exempelvis en volymmousse ska det endast användas i hårbotten. Var också varsam med hårspray som även det tynger ner håret.

LÄS MER: Så får du ett tjockare hår – 9 tips

8) Bästa ingredienserna för en hälsosam hårbotten och mer volym

Att ta hand om hårbotten är avgörande för att uppnå en vacker frisyr med mer volym. Naturliga ingredienser som juice från aloe vera, acai och grönmyntaolja är perfekta för att främja hårbotten och ge det den näring den behöver. Dessa ingredienser hjälper till att få igång hårfolliklarna och skydda hårbotten mot skadliga verkningar.

När du väljer en volymspray, bör du kontrollera ingredienslistan noga och säkerställa att produkten innehåller dessa värdefulla ingredienser; aloe vera, acai och grön myntaolja. Dessa ingredienser hjälper inte bara till att ge ditt hår mer volym, utan även till att förlänga hårets livslängd och hålla det friskt.

LÄS MER: Läs innehållsdeklarationen som ett proffs

Hårspray hår

9) Applicera produkterna på rätt sätt 

Det första steget är att hitta rätt produkter, men det är minst lika viktigt att säkerställa att de appliceras på rätt sätt för att uppnå önskad effekt. Volymprodukter som volymmousse eller volymspray bör endast appliceras i hårbotten och inte i längderna.

10) Tupera mera!

Dela upp håret i sektioner och arbeta dig fram och tillbaka med en pinnkam genom att rugga lite lätt i hårrötterna så att hårstråna reser sig. Tupera från hårbotten genom att gnugga en kam fram och tillbaka vid rötterna. Tupera inte det hår som kommer att synas (i toppen). Fixera eventuellt med lite torrschampo i rötterna och förstärk med hårspray. Kamma och styla resten av håret som vanligt. Tänk på att om du har slitet och skadat hår bör du undvika tupering då det kan slita på håret i onödan. 

Bowl med grönsaker

11) Vårda håret inifrån

En viktig faktor för ett friskt och voluminöst hår är en näringsrik kost samt tillskott av rätt näringsämnen. Dessa hjälper till att ge dina hårrötter den näring de behöver med mineraler och vitaminer, vilket leder till starkare och mer hårvolym på lång sikt. Original Silicea är speciellt framtagen för att ge ditt hår de bästa förutsättningarna för ett tjockt, vackert och friskt hår. 

LÄS MER: Guide: Hårtipsen som boostar din hårtyp

Kvinna ler gråhårig

Vanliga frågor om mer volym i håret

 

Hur får man volym i håret naturligt?

För att få volym i håret naturligt kan man skölja det med äppelcidervinäger, använda saltvattenspray eller använda volymschampo och balsam.

Vad kan man göra för att få mer volym i håret?

För att få mer volym i håret kan man också använda en volym-boostande produkt som texturspray eller mousse, använda en diffuser när man torkar håret, och/eller använda en rundborste.

Hur får man volym i håret efter man duschat?

För att få volym i håret efter man duschat kan man t.ex. använda produkter som texturspray, volymspray eller volymschampo, låta håret lufttorka lite innan man fönar, och/eller använda en diffuser.

Hur använder man volymspray?

Volymspray används vanligtvis genom att sprayas i hårbotten. Det är viktigt att få en jämn fördelning. Man kan också använda volymspray för att skapa textur och definition i lockar.

1 reaktion på ”Så får du mer volym i håret – 11 tips!”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen