Sök
Stäng denna sökruta.
torrt och slitet hår

Fråga: "Ger Silicea mer hår på hela kroppen?"

Dela inlägget

Vi har från flera personer fått frågan om Original Silicea ger mer hår på hela kroppen – här förklarar vi hur det fungerar!

Svaret är NEJ! Silicea ger inte mer eller tjockare hår på andra ställen än på huvudet.

Hårväxt består huvudsakligen av två typer av hår: terminalhår, som vi har på huvudet, och vellushår, som finns på övriga delar av kroppen. Silicea påverkar tillväxten av terminalhåret.

Håret har tre tillväxtfaser
Ett friskt hårstrå växer ett par millimeter varje dygn. Varje enskilt hårstrå har sin egen livscykel som är tillväxtfas, vilofas och övergångsfas. Tillväxtfasen är när ett hårstrå bildas och växer, vilofasen är när håret stannar i roten och slutar att växa. Övergångsfasen är när hårsäcken blir inaktiv. Därefter lossnar hårstrået och ett nytt hårstrå börjar växa från roten.

Tjockt och vackert hår
Håret växer ungefär 1 cm i månaden. Terminalhåret har en tillväxtfas på 3-5 år. Och det är här Silicea har en viktig roll. Original Silicea hjälper håret att växa sig tjockt och starkt, upp till 1,5 cm i månaden och upp till 13% starkare. Finfördelad kiseldioxid, zink, mangan, selen och biotin bygger upp håret inifrån som ger ett friskt, tjockt och glänsande hår. Vellushåret växer däremot endast cirka 4 månader och har därför en kortare livscykel. Det är därför som vellushåret inte blir så långt och tjockt som håret vi har på huvudet.

 

Hur vårt hår växer på kroppen och hur långt det kan bli styrs av såväl gener som könshormoner. Håret på exempelvis armarna är genetiskt bestämt att inte växa sig längre än vad det gör.
Original Silicea innehåller ämnen som bidrar till normalt hår, hud och naglar. Ämnet kiseldioxid ser till att hårsäckarna får alla viktiga mineraler, vilka är nödvändiga för normal hårväxt och vitalitet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen