Sök
Stäng denna sökruta.
pussar valentines vinter

Alla hjärtans dag närmar sig… Så här gör du för få en fis-fri natt

Dela inlägget

Snart är alla hjärtans dag här och det innebär att det nalkas middagar och mycket mys på flera ställen.

Men är du också en av de som lider av en bubblig mage och får lite ångest inför denna dagen som är ganska laddad och intim? Tänk att sitta som på nålar när det är alla hjärtans dag middag, – tänk om jag fiser, å va pinsamt. Att sen få en fis fri natt med den man tycker om kan vara både knepigt och jobbigt. Man lugn det finns hjälp att få.

ont imagen

LÄS MER: Silicea Mag-Tarm mot uppblåsthet och gaser

Varför bubblar våra magar och vi vill fisa?

Jo, det beror bland annat på att alla har gas i magen och i tarmarna. Gasen består av luft som du sväljer mat eller som bildas i tjocktarmen när kroppen bryter ner mat. Att ha gaser kan göra att buken sväller och att du får ont och du behöver fisa är inte direkt en hemlighet. Detta kan var ytterst pinsamt speciellt när man sitter med sin käresta/ käreste. Men man måste komma ihåg att det är bra för kroppen att fisa.

illamående

Därför är det bra att fisa och släppa väder ibland.

1. Minska känslan av uppblåsthet

Har du ont i magen efter att du ätit kan en liten fjärt göra stor skillnad.

2. Bra för tjocktarmen

Att hålla inne sina pruttar under en längre tid kan rent av vara skadligt.

Det är inte farligt att hålla sig en liten stund för att undvika obekväma situationer, men det kan det ha en dålig inverkan på tarmen om du redan lider av matsmältningsproblem skriver Woman’s Heath.

3. En stor lättnad

Även om ingen vill erkänna det finns det få saker som är så lättande som att äntligen få släppa en riktig brakare som du gått och hållit på länge.

person med ibs ont i magen

Tipsen som gör att du får en fis-fri natt

1. Undvik för fet mat

Undvik för fet mat magen har svårt att ta hand om för mycket fet mat.

2. Bubblig dricka bör undvikas

Bubblig dricka bör undvikas, de ger nämligen gaser, välj istället vatten eller vin

3. Ät inte för mycket rött kött

Ät inte för mycket rött kött utan välj istället ett magert kött, kroppen smälter lättare magert kött än fetare varianter.

Förebygg med kiselgel. För att kunna underlätta för magen, så inte den där fisen kommer av misstag. INNAN du hinner in på toaletten eller hinner resa dig från alla hjärtansdags bordet kan man boosta med kiselgel före. Kiselgelen har en natt med din partner. Enormt stor bindningsförmåga och ser till att binda gaser och andra substanser i din mage och i ditt tarmsystem. Kiselgelen skyddar även slemhinnorna i mage och tarm. Denna gel har en positiv effekt på uppblåst mage såväl som orolig mage. Med andra ord kan några matskedar kiselgel göra så att du kan få en fis-fri helg.

LÄS MER: Silicea Mag-Tarm Gel

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen