skillnaden mellan silicea mag-tarm och novalucol antacida

Vad är skillnaden mellan Novalucol (antacida) och Silicea Mag-Tarm

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

 Sverige och i flertalet länder i världen är Novalucol, Link och liknade preparat helt dominerande när det gäller framför allt halsbränna och ”ont i magen”. De är klassificerade som läkemedel och kallas antacidum.

 

Definitionen av ett antacidum är att de är syreneutraliserande.  Dvs en starkt basisk substans med högt PH neutraliserar den sura miljön med lågt PH som normalt maginnehåll har. Resultatet blir att maginnehållet blir mer neutralt och inte längre retar magslemhinnan. Antacida har oftast utmärkt effekt vid tillfällig halsbränna. Biverkningarna är få och endast personer med nedsatt njurfunktion bör inte använda antacida.

Detta är utmärkt men…

Kroppen är konstruerad för att maginnehållet skall vara surt för att först neutraliseras i tolvfingertarmen. Detta därför att mat successivt skall få möjlighet att sönderdelas i olika enzym- och ph-miljöer för att näringsinnehållet skall kunna frigöras för att sedan absorberas genom tarmväggen in i blodet. Effekten av antacida varar i ca 30 min och tillverkaren rekommenderar att användningen av antacida inte bör vara längre än 2 dagar.

Det är mot denna bakgrund Octean kan föreslå ett alternativ

silicea Mag-Tarm är inte ett antacidum och påverkar inte ph-värdet i magen i någon större utsträckning. Silicea Mag-Tarm lägger sig som en hinna på mag-tarmväggarna och skyddar och stärker denna. Den suger upp retande bakterier och toxiner och gör att gaser försvinner. Sönderdelning av föda och upptag och absorption av näringsämne påverkas inte och man får en mild och långvarig skyddande effekt som påverkar magen positivt på flera sätt samtidigt som slemhinnorna stärks. Den kan användas under längre tid. Silicea Mag-Tarm är därför sedan sommaren godkänd som Medicin Teknisk produkt lämplig för både barn och vuxna i hela EU med indikationerna;

Ont i magen, Illamående, Kräkningar, Gasbildning och Diarré samt IBS-symtom. 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top