Sök
Stäng denna sökruta.

Så får huden tillbaka sin spänst efter viktnedgång

Dela inlägget

Hur håller man huden spänstig efter viktnedgång? Här är våra bästa tips!

Det viktigaste är tålamod. Huden behöver tid att ställa om sig, och för de flesta går det. Däremot kan ta upp mot 6-9 månader innan du ser resultat. Vid stor viktminskning kan det vara värt att vända sig till en hudspecialist för råd.

Därför blir huden slapp efter viktminskning
Fett lagras under huden, och har huden varit utspänd en längre tid behöver den lite tid på sig att gå tillbaka till sin naturliga form igen. Det fett som försvinner lämnar ett tomrum under huden, vilket gör att den blir slapp. Här är några saker du kan göra själv mot slapp hud, för att hålla den spänstig och elastisk.

1. Ät sunt och drick mycket vatten
Rätt näring är en viktig förutsättning för att bygga upp friska och spänstiga celler. Grönsaker, fet fisk, nötter, oliver och avokado är rika på monoomättat fett – och skyddar dessutom mot hudens åldrande.

Vatten
Hudens fyllighet och elasticitet är beroende av att cellerna är välhydrerade. Det blir de när man dricker vatten. Rekommendationen brukar vara 8 glas vatten om dagen, motsvarande 1,5 – 2 liter.

Kisel
För att ge huden en extra näringsboost, tillsätt en daglig dos av Original Silicea, som innehåller en hög koncentration mineraliskt kisel. Kisel är en av de största komponenterna i hudens bindväv, reglerar fuktbalansen och understödjer bildandet av kollagen, vilket är en förutsättning för frisk och elastisk hud.

2. Öka muskelmassan
Styrketräning är ett bra sätt att fylla ut huden med nyttigt innehåll. När du får mer muskler tar de plats och kan fylla ut slapp och hängande hud. Allmän vardagsmotion och konditionsträning är givetvis också en förutsättning för att huden ska hålla sig spänstig, det ger ökad cirkulation. Ju bättre cirkulation desto mer välmående hud. Torrborstning är också ett tips för att öka cirkulationen.

3. Fukt
Vi har tjatat om det förut, men att återfukta huden är också en viktig faktor för att hålla den välmående. Genom att tillsätta fukt blir huden mjukare och slätare med ökad spänst och elasticitet. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen