arginin muskler sexualitet

Arginin för starka muskler och livslust

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Aminosyror finns i protein och brukar kallas kroppens byggstenar. Totalt finns ett 20-tal som människokroppen är beroende av för att fungera som de ska.

Många aminosyror kan kroppen själv producera, medan vissa livsnödvändiga aminosyror även kallat essentiella, behöver vi få i oss via kosten då vi inte kan tillverka dem själva. Aminosyror finns i proteinrika livsmedel som bland annat baljväxter, fisk, kött, ägg och mejeriprodukter men också i nötter, grönsaker och viss frukt.

Viktigt för muskeltillväxt och hjärt-kärlhälsa

Aminosyrorna har skilda egenskaper och fyller olika funktioner. Ett exempel är arginin som är nödvändig för muskeltillväxt. Arginin fyller också en viktig funktion för hjärt-kärlhälsa då den ökar frisättningen av kväveoxid som bland annat vidgar kärlen och hjälper till att öka blodcirkulationen. Något som även kan bidra till ökad prestation och förbättrat blodflöde till kroppens muskler.

Arginin finns i det mesta av den mat vi äter och även om det är ovanligt kan brist leda till övervikt, impotens och förtidigt åldrande. En fördel med tillskott är att det ger ett snabbare och mer effektivt upptag och kan därför vara bra, bland annat för de som tränar mycket och vill förbättra sin uthållighet, men även när vi börjar bli äldre och vill behålla god muskeltonus.

hjarta glad tjej hoppar

Ökar sexlusten
Då arginin bidrar till ett ökat blodflöde anses det även kunna bidra till ökad sexlust hos både män och kvinnor och är en populär ingrediens i naturliga medel avsedda för det ändamålet. Även om arginin har många hälsofördelar bör tillskott och överdrivet intag av argininrika livsmedel som nötter, ost och vissa sorters kött undvikas av dem som lider av herpes då arganin kan trigga utbrott. Tillskott ska även undvikas av gravida och ammande.

Nyfiken på att prova eller läsa mer om ett tillskott med arginin läs här

Visste du att arginin …
… gynnar god kärlhälsa genom att bidra till att rena blodkärlen från plack?
… anses stimulera sexlusten?
… brist kan bidra till muskelatrofi och förtidigt åldrande?
… i överdrivet intag i kost och tillskott ska undvikas av de med herpes?
… är en essentiell aminosyra och behöver tillföras genom kosten?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top