Sök
Stäng denna sökruta.
nagellack

Siliceas guide: Så får du nagellacket att hålla hela veckan

Dela inlägget

Du har lagt ner både tid och energi på söndagskvällen för att göra naglarna fina inför veckan. Redan på tisdagen har nagellacket skavts av på flera ställen. Tröttsamt, eller hur? Men det finns sätt att få nagellacket att sitta längre.

1. Grunda
Ta bort gammalt nagellack med remover och tvätta naglarna rena. Många tror att man ska lägga nagelolja före man målar – detta är fel! Det gör det nämligen omöjligt för nagellacket att fästa. Även de naturliga oljorna i nageln kan ställa till det för nagellacker. Prova därför att tvätta naglarna med diskmedel för att få dem helt torra innan du sätter igång och målar.

2. Baslack och överlack
Du kan nästan ha vilket billigt nagellack som helst, så länge du använder ett bra underlack. Även ett överlack är nödvändigt för att lacket ska hålla. Se till att applicera det på hela nageln, men även under, för att bädda in nagellacket under. Märken som Essie och O.P.I har bra bas- och underlack.

Läs också: Så får du naglarna att växa fortare (och inte gå av!)

3. Vänta mellan varven
Låt lacket torka ordentligt innan du applicerar nästa lager. Det är lätt att man vill att det ska gå fort, och att man därför stryker på nagellacket direkt efter baslacket. Men se till att varje lager får torka en stund (gärna en timme) för att nästa lager ska kunna fästa. På så vis undviker du också att det blir luftbubblor under, eller att färgen smetar ut sig och blir ojämn. Glöm inte att tunna lager torkar fortare, och håller bättre. Har du en färg som inte täcker är det bättre att måla två tunna lager istället för ett tjockt.

4. Undvik produkter som torkar ut nageln
Städartiklar, parfymerade handkrämer och hårspray är exempel på produkter som torkar ut naglarna, då de innehåller ämnen som löser upp nagellacket. Investera i en parfymfri handkräm, och använd diskhandskar när du diskar för att få nagellacket att hålla längre.

Läs också: Fem snabba frisyrer som räddar en dålig hårdag

5. Vårda med olja
En nagelolja håller nageln återfuktad, och hindrar naglarna och lacket från att skiva sig och gå av. Varför inte göra det som en del av din hudvårdsrutin och smörja in naglarna innan du går och lägger dig? Och glöm inte att bygga upp nageln inifrån med Original Silicea.

Pssst… Har du följt alla tipsen men får ändå inte nagellacket att hålla? Då kan du ha en hög fettproduktion i nageln. I vanliga fall rekommenderas inte ren aceton för naglarna, men i det här fallet kan det vara värt att testa för att få nageln att torka ut ordentligt före lackning. Tipset har vi fått rekommenderat av en nagelterapeut.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen