Sök
Stäng denna sökruta.

De mest skonsamma frisyrerna för håret

Dela inlägget

För att bibehålla ett friskt och vackert hår behöver du ge håret kärlek både från insidan som på utsidan. Här är frisyrerna som är skonsamma – och frisyrerna att undvika.


Det finns flertalet frisyrer som sliter på håret. En stram och hårt åtsittande hästsvans kan vara jättesnyggt, men det drar också lättare ut håret från hårsäckarna. Likaså en frisyr som kräver mycket hårspray kan slita, då hårspray torkar ut håret.

När du har uppsättningar som kräver tofs – undvik tofsar med metallspännen, som ger en slitande friktion mot hårstråna. Det finns flera skonsamma alternativ så som den knorrformade silikonsnodden, tunna band utan metallspänne och 80-talets scrunchies – som faktiskt är inne igen!

 

Skonsamma frisyrer:

En löst uppsatt knut
En löst uppsatt knut är enkelt att göra och är skonsamt för håret. Du behöver varken spray eller hårnålar för att hålla den slarvigt satta knuten på plats. Se dock till att variera mellan en högt och lågt uppsatt knut. Att placera tofsen på samma ställe gör att håret på det området blir extra utsatt. Ett tips är också att sova med frisyren. Håret blir mindre frissigt och hårstråna slits inte lika mycket då håret inte gnuggas mot kudden under natten.

Flätor
Det mest skonsamma för håret är faktiskt att ha det i en lös fläta. Du behöver varken värmeverktyg, hårnålar eller spray – och precis som med knuten är frisyren som mest skonsam om det är löst uppsatt. Strama frisyrer höjer risken för att hårstråna lättare lossnar. Fläta mjukt, variera mellan inbakad och utbakad och separera försiktigt slingorna i flätan för ett tjockare intryck.

Ge håret förutsättningar
Har du ett skört hår som lätt slits och går av? Ge håret en extra boost med rätt näring inifrån. Här kan du läsa om maten som är bra för håret. Och här kan du läsa mer om Original Silicea Sveriges mest sålda skönhetstillskott för hår, hud och naglar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen