Fem sätt att rädda huden i vinter

Dela inlägget

Torr hud, sprickor och röda prickar no more. Vi vet hur du håller huden spänstig, mjuk och glowig även under vintern! 

När kyla och regn hör till vardagen blir luften både inomhus och utomhus torrare än vanligt. På grund av det ”ångar” fukten snabbt ur din hud. Då blir hudens yttersta lager väldigt torrt och huden försöker återfukta sig själv som en sorts panikhandling. Det är därför du kan få problem med så kallad vinterakne eller torra fläckar när det är kallt ute.

Men det finns trots allt goda nyheter! Du har chansen att förebygga problemen och hjälpa din hud att klara sig igenom de mörkaste månaderna. Det här är våra fem bästa tips på hur du kan gå tillväga.

kvinna som smorjer in huden

1. Rengör

Hitta en rutin för hur du rengör huden. Ansiktet bör du tvätta dagligen med en bra ansiktsrengöring för att verkligen få bort all smuts och alla sminkrester innan du lägger på andra krämer. 

Huden på kroppen räcker det om du rengör när du duschar, för mycket vatten kan nämligen torka ut. Av samma anledning rekommenderar vi att du väljer en duschkräm anpassad för din hudtyp framför vanlig tvål.

2. Skrubba

Då och då kan du skrubba huden för att få bort döda hudceller och smuts. Efteråt passar det extra bra att applicera en mjukgörande kräm, eftersom huden verkligen är ”öppen” och mottaglig. Dessutom sätter peelingen igång blodcirkulationen i kroppen och ger din hud en finare lyster.

peeling for att radda torr hud

3. Återfukta, återfukta, återfukta!

Ge huden fukten den så desperat längtar efter innan aknen eller de torra fläckarna bryter ut. Smörj in med en kräm som passar din hudtyp morgon och kväll och använd gärna en Skin Repair Spray som går att spraya även på sminkad hud under dagen. På så sätt skapar du också en skyddande barriär mellan din hud och luften.

4. Drick tillräckligt mycket vatten

Det här stämmer lika bra på vintern som på sommaren. Kroppen, liksom huden behöver vattnet för att må bra. Vattnet verkar från insidan och håller alla hudlager elastiska och mjuka.

5. Fyll på inifrån

Boosta huden inifrån med nödvändiga vitaminer genom att äta en näringsrik, varierad kost. Framförallt biotin och kisel har ett samband med ett välmående yttre. HÄR kan du läsa om vilka livsmedel som är extra rika på biotin. Kanske kan du lägga till några av dem i din kost?

avokado och agg - livsmedel rika pa biotin. Vitaminer for haret

För dig som vill testa att komplettera med kosttillskott finns det flera alternativ som innehåller just biotin och kiselgel.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top