Sök
Stäng denna sökruta.
akne

7 enkla huskurer mot akne och pormaskar

Dela inlägget

Silicea har spanat in mirakelkurerna som sägs lindra besvären vid akne och pormaskar. Det bästa av allt? Du har garanterat något av följande hemma!

Läs även:
7 enkla tips för att se piggare ut i vinter
Tips och stylingknep för ett trött och slitet hår

1. Tandkräm
En gammal klassisk metod som sägs dra ut orenheter i hyn. Välj en sort som är helt vit och låt den sitta på under natten.

2. Äppelcidervinäger
Gör en egen och privsärd toner! Blanda en matsked äppelcidervinäger med tre matskedar vatten och häll över i en burk eller flaska. Citronsyran i äppelcidervinägern sägs ha en sammandragande effekt som drar ut finnarna. Badda på finnarna innan du går och lägger dig och skölj av på morgonen.

3. Äggvita
Äggvita är ett gammal beprövat husmorsknep mot pormaskar. Låter kanske inte så fräscht, men kanske kan det vara roligt att prova? Badda äggvitan på pormaskarna och låt sitta några minuter innan du sköljer av.

4. Vitlök
Flertalet skönhetsbloggare världen över har gått loss med vitlök. Vitlök sägs nämligen lindra och dämpa svullnad och rodnad på finnar. Beauty hack med vitlök? Tydligen är allt möjligt!

5. Papayafrukt och salt
Papaya sägs rengöra porer, och ska blandas med salt för bästa resultat. Riv en skiva av papayafrukten med ett rivjärn och blanda med ca fem gram salt. Blanda. Massera in på pormaskarna och låt verka i ca 10 minuter innan du sköljer av med vatten.

6. Kanel och honung
Skönhetsexperter har gång på gång talat om att honung har en lugnande effekt på irriterade hudområden, mjukgör huden skonsamt och drar ut smuts. Likaså har kanel dessa egenskaper. Blanda tre matskedar honung med en tesked kanel och du har en ansiktsmask!

7. Is
Precis som att is kan dämpa smärta och svullnad på en en bula så kan också is dämpa svullnaden på en finne. Lägg isen mot finnen med en tunn handduk mellan isen och hudområdet. Låt verka en stund.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen