Iron Vital - Octean

Iron Vital

Ett vegansk järntillskott skonsamt för magen med hög biotillgänglighet  

Bra järnvärde

-utan magproblem

Skonsamt för alla

Det skonsammaste järntillskottet

Järn i blodet

Blod transporterar syre

Järn ger energi

7- tips för bättre järnstyrka

N

Iron Vital - Järnstyrka på naturlig sätt

Din trötthet kan bero på dåliga järnvärden……och då hjälper IRON VITAL

N

Effektivt utan att reta magen

Iron Vital® F är ett naturligt järntillskott vid trötthet och utmattning. Mild och god smak baserat på rödbeta och äpple, skonsam för magen. 100% vegetabilisk utan konserveringsmedel. Rekommenderas till gravida, ammande eller fertila kvinnor, veganer, aktiva och idrottande människor samt växande barn. Finns även som Iron Vital F+, goda veganska tuggtabletter, lätta att ta med.

N

Välbeprövad i mer än 50 år

Mer än 50 års erfarenhet av behandling av järnbrist hos barn och vuxna

Iron Vital finns som både flytande järnstillskott och som tabletter. Iron Vital F, flytande järntillskott finns i 250 ml samt 500 ml, perfekta att ha hemma i kylskåpet.  Iron Vital M, perfekta goda tuggvänliga tabletter som är lätta att alltid ha med sig, stor fördel är att du inte behöver svälja ner tabletten med vatten utan kan tugga direkt.

Bli järnpigg med Iron Vital. Den godaste järndrycken av dem alla*

Sedan mer än 50 år har Iron Vital hjälpt vuxna och barn som har problem med låga järnvärden. Iron Vital® är ett av läkemedelföretagets Anton Hübner aboslut äldsta produkter och också den som förändrats minst under sin tid. Basen var redan för 50 år sedan rödbeta och äpple som man även då visste hade positiva hälsofördelar.

Att en järndryck måste smaka gott är viktigt

Att den den skulle vara 100 % av naturligt ursprung och utan konserveringsmedel var en lika stor självklarhet då som idag.Lika högt på listan var att den måste smaka gott.  Om du inte tycker din järntryck är tillräckligt god,  så slutar folk att ta den efter några dagar och järnnivåerna förblir låga. Iron Vital har vunnit smaktest på att vara den godaste järndrycken. 97% valde iron Vital som sin favorit. 

Tydlig ökade järnvärden, hög biotillgänglighet

En annan lika viktigt del är att järndrycken måste ge  tydliga resultat som visar  på att järnvärdet ökade men samtidigt måste den även vara skonsam och snäll mot mage och tarm. 

Efter hand tog Anton Hübner även fram Iron Vital M en ny generations järntillskott för känsliga magar. Supergoda tuggvänliga järntabletter där järnet ligger omslutet i ett hölje som innebära att järnet  frisläpps först i tunntarmen så att även tabletterna blir lika lika snälla skonsamma för magen.

 

 

Så mycket mer än bara järn

Upptäck rödbeta, körsbär, äpplen och olika örters positiva hälsofördelar i en välsmakande järndryck, samtidigt som du effektivt fyller på dina järndepåer.

Järn- ger energin i livet
Känner du dig ofta trött och utmattad? Detta kan vara signaler på att du lider av järnbrist och har låga järnvärden. Detta spårämne spelar en vital roll i produktionen av röda blodkroppar och i att transportera syre genom blodet runt om i kroppen. Iron VITAL F flytande järndryck ger dig en fruktsmakande tillskott till  de tillfällen i livet då man behöver tillföra extra järn till kroppen. Till exempel till gravida och ammande kvinnor, kvinnor som har rikligt menstruation, vegetarianer och veganer och för atleter och aktiva människor som tränar. Iron Vital innehåller järn i en bivalent form, som är väldigt lätt för kroppen att ta upp. Samtidigt är järnet i Iron Vital väldigt skonsamt för magen och irriterar inte tarmslemhinnan.

Ett järntillskott med både järn och vitamin c
Iron VITAL F flytande järntillskott. Det livsnödvändiga spårämnet järn är nödvändigt för att producera röda blodceller, och för att transportera syre till alla organ i kroppen samt till dina muskler. Järn är också en viktigt byggsten i en hel del enzymer som kontrollerar cell metabolismen. C-vitaminen i Iron Vital är tillförd extra för att öka upptaget av järn ytterligare.

Grundämnet Järn behövs till de flesta av kroppens funktioner

De röda blodkropparnas uppgift i kroppen är att transportera syre som kommer från luften vi andas in till alla delar i vår kropp. Syret i blodkropparna behövs till flesta av vår kropps funktioner. Energiproduktionen, ämnesomsättning och blodbildning. Om vi har för lite järn eller som det också kan kallas, blodbrist  våra celler kan de ge flera olika symtom som tex. yrsel, lätt att bli andfådd, huvudvärk, trött, orkeslös, svårt att koncentrera sig även öronsus kan förekomma.

Järn är ett grundämne som behövs i alla kroppens celler. Bland annat är det en viktig beståndsdel vid bildningen av röda blodkroppar och utan tillräckligt med järn uppstår anemi (blodbrist) vilket påverkar vår livskvalitet negativt. Eftersom järn behövs i kroppens alla celler kan symptom på järnbrist uppstå redan innan blodbrist hunnit utvecklas, något som inte alltid syns på blodvärdet..

Iron Vital F

Iron VItal F – ett flytande veganskt  järntillskott med bas av rödbeta, äpple och körsbär. Skonsam för magen och utvald till godaste järndrycken

Iron Vital M+

Iron Vital M+ Smidiga och goda tuggtabletter med Järn och Vitamin C. Ökar snabbt och effektivt dina järndepåer. Enkla att alltid ha med sig.

Kan varmt rekommendera Iron Vital. Jag är vegan och Iron Vital är det enda tillskottet som fungerar för mig.

Pernilla Hansson

Jag är nte längre trött och ofokuserad. Fick snabbt upp mina järnvärden och märkte en tydligt skillnad på att min energi ökade.

Anna Wester

Kunden i fokus


Våra produkter & produktinformation bygger alltid på lång erfarenhet & klinisk dokumentation för att kunden alltid ska känna sig säker

Kundkontakt


Vi finns att kontakta alla dagar, telefon 010-703 68 00

40 års erfarenhet


Octean representerar 40 års erfarenhet inom läkemedels-
industrin & egenvård. Hos oss arbetar både auktoriserad hälsorådgivare & apotekare.

Alltid fri frakt


Vi har alltid fri frakt på alla beställningar inom Sverige

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Pin It on Pinterest

Share This