Välj sida


BI-PRO Salva med Kåda

Naturligt mjukgörande kådsalva som skyddar din hud i alla väder.

Nu ännu bättre och hudvårdande

Baserad på bivaxets mjukgörande, skyddande egenskaper och grankådans vårdande verkan tillsammans med noggrant utvalda hudvänliga växtoljor. Ursprungsreceptet härstammar från ett Gotländsk folkmedicinrecept med anor från 1600 talet. Salvan är dryg och med en neutral doft som passar de flesta. Med sina noga utvalt naturliga ingredienser som bivax, grankåda, solrosolja, kokosolja, ricinolja och E-vitamin ger BI-PRO Salva en omfattande vård som hjälper till att lindra torr och känslig hud.

Till både stor & liten, i alla väder

Lika skonsam och hudvårdande för både barn som vuxna. BI-PRO Salva är perfekt för att vårda torr hud, lugna irriterade områden och ge en intensiv vård för dina mest utsatta hudpartier. Särskilt lämplig för varma och torra klimat men lika vårdande för kalla klimat tack vare dess skyddande egenskaper. Oavsett väderförhållanden kan du lita på denna salva för att ge din hud det ultimata skyddet och den omsorg den förtjänar.

Det började med en bikupa....

Bakom BI-PRO Salva står farmaceuten, produktutvecklaren och dåvarande biodlaren Dan Magnusson, en passionerad älskare av både natur, djur och naturmedicin. Intresset för bin och biodling tog sin början år 1986. Med tiden växte hans biodlingsintresse till över 100 bikupor spridda över Halland. Dan insåg vikten av bin för vår natur och biologiska mångfald. En värld utan bin är en värld utan mat, eftersom dessa små insekter pollinerar våra blommor och grödor. Från bina vi får det värdefulla bivaxet som används i BI-PRO Salva. Ursprungsreceptet på BI-PRO Salva härstammar från ett Gotländsk folkmedicinrecept.

BI-PRO Salva med Kåda .

100 000 tals nöjda användare

BI-PRO  salvan är en beprövad naturprodukt. En universalsalva som rekommenderas till alla både små och stora. Listan på BI-PRO kådsalva egenskaper är stor och den kan användas mot de flesta lindriga hudbesvär.

  • Ansikte: mot torr hy, nare och när det är kallt ute.
  • Händer:  Torra, nariga, hudsprickor, småsår, nagelbank och sköra naglar
  • Fötter: torra och nariga, hälsprickor, förhårdnader, kroppsvård, lindriga eksem, klåda, soleksem, skavsår och hudirritationer.
  • Barnavård: perfekt att smörja barnens ansikte under kalla perioder då den inte innehåller något vatten utan skyddar huden.

BI-PRO  Salva med kåda fungerar!

BI-PRO Bi-Salva används och rekommenderas av fotvårds – och hudvårspecialister, idrottsutövare m.fl. Effekten har bevisats av både kliniska studier och nöjda kunder i över 50 år.

BI-pro Salva , kådsalva

Visste du att?

När vi  använder bivax till Bi-PRO Salva hjälper vi bina så att inte sjukdomar sprids.

När ungbina är i en viss ålder så tillverkar de bivax med sina vaxkörtlar, och de måste få avsättning för det vaxet och då mår de bäst om de har möjlighet att bygga. Så att byta ut binas bivax är en viktig åtgärd dels för att samhället ska vara i harmoni och inte känna att de måste svärma men det är dessutom en viktig  sjukdomsförebyggande åtgärd.

Många sjukdomar hos honungsbin sprids med sporer och i gammalt vax finns det oftast mer sporer än i nybyggt vax. Det går åt stora mängder honung som mat för bin för att de ska kunna bygga vax, så om det hade varit det bästa för bina hade man ju kunnat låta de ha kvar sitt gamla vax och så hade biodlaren fått mer honung, men så fungerar det alltså inte.

Det är alltså inte för att tjäna pengar på vax som biodlare byter vax utan för att det är en produkt som bina producerar varje år och som bina mår bäst av att förnya.

Vad finns i BI-PRO Kådsalva

Aktiva ingredienser i BI-PRO Salva med kåda

Grankåda
 Picea Abies extrakt, GranLux® , i BI-PRO SALVA är unik och utvinns direkt från norsk gran. åda är antibakteriellt och perfekt för olika typer av sprickor och hudpartier.  Det används mest för: sprickor i huden – speciellt bra vid självsprickor olika skärsår eller liknande skador. Fungerar även vid kliande insektsbett och lättare solutslag. Studier på grankådeextraktet i BI-PRO visar allt visade det sig att kådan skyddar mot bakterierr.

Kokosolja
Mjukar upp och ger lite pärlemorlyster åt huden. RIkt på fosfor, steroler, tokferoler, kvalen, fria fettsyror

Ricinolja
Ricinoljan är en ljust gul olja som används för att hålla hudbarriären intakt och på så sätt skydda mot uttorkning. 

BI-PRO Salva med Kåda .

Oblekt Bivax
 Skyddar mot väder och vind, avvisar kyla och vatten, bevarar värme och fukt. Lugnar irriterad hud som får lugn och ro under vaxskyddet, mjukar upp torr och narig.  Tas inte upp av huden och täpper inte till porerna. Den skyddande effekten gör att irriterad hy får lugn och ro.

Solrosolja
Solrosolja har en lättviktig känsla, med fettsyror som kompletterar hudens naturliga lipider och hjälper till att ge näring, vårda och bibehålla hudens fuktnivåer. Hudvårdande och näringsgivande. Reparerar och skyddar.

E-vitamin
E-vitamin stimulerar upptaget av syre och gör att det syre som är tillgängligt utnyttjas bättre – i samma takt som vitaminet självt förstörs av det. Därmed stimuleras blodcirkulation, påskyndas sårläkning och förhindras ärrbildning. E-vitamin utvärtes har med framgång också prövats medicinskt på många typer av hudbesvär.

Noga utvalda ingredienser från naturen

Visst är grankåda en fantastisk produkt, men för att Bi-Pro Bi-Salva skall bli i vårt tycke marknadens bästa bisalva räcker det inte enbart med patenterat extrakt från grankåda. Bi-pro innehåller så mycket mer.

Rädda bina - bygg ett bihotell

Bygg ett BI-hotell

 

Många människor tänker kanske att bin bor i bikupor, men det är faktiskt så att majoriteten av våra bina lever ute i det fria. På grund av urbanisering och klimatförändringar har våra vilda bin börjat få ont om bostadsutrymme. Men oroa dig inte, det finns en enkel lösning som du kan hjälpa till med – skapa ett hem åt dessa bina.

Steg 1: Börja med att hitta en lämplig träbit. Den bör vara minst 10 cm tjock för att ge tillräckligt med utrymme för bina.

Steg 2: Med hjälp av en borr, borra hål i träbiten. Hålen bör vara mellan 3-10 mm i diameter. Var noga med att skapa en variation i storleken på hålen för att passa olika sorters bin.

Steg 3: Djupet på hålen är också viktigt. Varje hål bör vara minst 6 cm djupt, men det är viktigt att inte borra helt igenom träbiten.

Steg 4: Nu när ditt bi-hotell är färdigt, är det dags att hitta en bra plats för det. Välj ett soligt söderläge där hotellet är skyddat från regn.

Genom att följa dessa enkla steg kan du bidra till att skydda våra bin och bevara biologisk mångfald. Varje liten insats räknas!