misstag_tvatta_haret

Vanligaste misstagen du gör när du tvättar håret

Dela inlägget

Du vet redan att värmestyling och för mycket hårprodukter sliter på håret. Men det finns faktiskt också saker du gör när du tvättar håret som kan ge slitage. Vi listar de vanligaste misstagen!

1. Du duschar för varmt
Det lockar med en varm dusch, men var rädd om ditt hår! Både hår som hud torkar ut om du duschar för varmt och för länge. Dra ner på tiden i duschen eller avsluta hårtvätten med kallt vatten för att ge håret extra glans.

2. Du börjar alltid schamponeringen på hjässan
Ett misstag de flesta gör är att börja schamponeringen på hjässan. Men det gör lätt att området blir torrt och fjälligt då en stor koncentration schampo och friktion gnuggas in där. Applicera schampot exempelvis i nacken och på sidorna för att variera rutinen när du tvättar håret.

Läs även: Fem orsaker till varför du tappar mer hår än normalt

3. Du använder för mycket schampo
Har du extra mycket hårprodukter som hårspray och vax kan håret behöva schamponeras två gånger för att få det helt rent. Men överdosera inte mängden av schampo! Det torkar nämligen ut både din hårbotten och håret i sig. Behöver du dosera med schampo två gånger kan det vara bra att kompensera med en hårinpackning för att återfukta på djupet.

4. Du skippar balsamet, eller applicerar det för högt upp
Brukar du applicera balsamet i hela håret? Balsam ska enbart appliceras från öronen och ner i topparna, och inte komma i kontakt med din hårbotten som då riskerar att bli flottig. Likaså bör du inte skippa balsamet, eftersom det kapslar in hårtopparna och ger dem fukt. Torra toppar riskerar att gå av.

Läs även: Bästa tipsen för att slippa elektriskt hår

Silicea Vital Shampo

5. Du gnuggar håret handdukstorrt
Ett misstag som nästan alla gör, men friktionen sliter enormt på håret. Tipset är att istället försiktigt krama ur vattnet med händerna, och låta håret lufttorka. Vill du ändå föna håret torrt, glöm inte värmeskyddet!

6. Du borstar håret när det är blött
Att borsta håret när det är blött sliter också på håret, och gör att det lätt bryts av. Borsta håret innan du hoppar in i duschen.

Läs också:
Fem snabba frisyrer som rättar en dålig hårdag
7 tips för att undvika kluvna hårtoppar
Topp 7 – maten som ger dig ett finare hår

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top