Tre naturliga tips för en slätare hud

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Ju äldre vi blir så minskar hudens elasticitet. Det tillsammans med att huden får en minskad fetthalt och minskad vattenhalt gör att huden även blir skör och rynkig. Här är tre naturliga knep för en slätare hud!

 

1. Fukt
En dålig fuktbalans i huden resulterar i att fina linjer och rynkor uppstår snabbare. För att få en mjukare och slätare hud med en ökad spänst och elasticitet så behövs alltså mycket fukt – dagligen. Välj hudvårdsprodukter med naturliga ämnen. Silicea Skin Repair Spray ger en extra fuktboost under dagkrämen. Med kisel som binder fukt, och aloe vera som ger en skön, uppstramande känsla.

Visste du att…
…åter fuktning på dag och natt även ska appliceras på hals och dekolletage? Det är där som ålderstecken brukar synas först. För att få en fin och slät hud ska du ta hand om det hudområdet på samma sätt som du vårdar ansiktet. Solen bidrar också till hudens åldrande, var noga med solskyddsfaktor för att skydda huden och motverka rynkor.

2. Ta hand om dig – och sov gott!
För mycket stress är inte bara skadligt för helhetshälsan, det kan också bidra till att huden åldras i förtid, eftersom stresshormonet kortisol bryter ner kollagen. Se till att få den återhämtning du behöver. Saker i vardagen som du mår bra av och känner dig avkopplad i. Ordentligt med sömn är också en viktig faktor. Sömnhormonet melatonin är en antioxidant som är bra för huden.

3. Ge huden näring inifrån
För att bibehålla en frisk och elastisk hud behövs även rätt näring från insidan. Se till att få i dig allt du behöver från kostcirkeln. För att ge huden en extra näringsboost – komplettera med Original Silicea.

Kisel
Kisel är en av de största komponenterna i hudens bindväv. Kisel reglerar fuktbalansen och understödjer bildandet av kollagen. Ju äldre vi blir desto mindre kiselhalt har vi i kroppen. Här kan du läsa mer om Original Silicea, som innehåller kisel, förstärkt med biotin, zink, selen och mangan.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top